St Pauli vs Holstein Kiel • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

St Pauli vs Holstein Kiel

St Pauli är i fint slag och jagar förstaplatsen i den tyska andradivisionen. Ett ojämnt Holstein Kiel behöver skapa marginal nedåt i tabellen.

Avspark: 28 okt 00.00
Annons

St Pauli gick vinnande ur fjolårets bottenstrid och säkrade nytt kontrakt med tre poängs marginal. Den här säsongen har börjat bättre för kultklubben som är uppe och nosar på en topplacering så här långt in på säsongen. Holstein Kiel var snubblande nära att nå uppflyttning förra säsongen efter att ha slutat trea. Men nu går det tyngre för klubben som även tappade Dominick Drexler och Rafael Czichos under sommarfönstret.

Hemmalag

St Pauli har haft några jobbiga år efter att ha halkat ur Bundesliga för åtta år sedan. Förra säsongen var klubben nära nedflyttning. Men med tre ynka poäng säkrades kontraktet. Den här säsongen har börjat betydligt bättre för laget som plockat sex segrar och är obesegrade i de fem senaste ligamatcherna. Just nu ligger St Pauli på en imponerande fjärdeplats i tabellen med 19 poäng på 10 matcher. Trots att klubben tappade viktige anfallaren Marvin Ducksch (nu i Fortuna Düsseldorf) under sommarens transferfönster råder det stor optimism i leden. En seger hemma mot ett minst sagt svajigt Holstein Kiel skulle ytterligare stärka St Paulis förhoppningar om att (äntligen) ta klivet upp till den tyska högstadivisionen igen. Inför matchen saknas endast skadade anfallaren Christopher Buchtmann i truppen. Men även förkylda duon Christopher Avevor och Bernd Nehrig kan missa mötet med Holstein Kiel.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Holstein Kiel stod för en fin debutsäsong i 2. Bundesliga under fjolåret. Laget var riktigt nära att ta säkra ett avancemang i seriesystemet. Men efter att ha åkt ut mot Wolfsburg i kvalspelet får klubben nu satsa om och ställa in siktet på en ny topplacering för att fortsätta sin fina serieresa inom det tyska fotbollen. Men hittills har det gått tungt för Holstein Kiel som bara har tagit tre segrar (senast 4-2 mot Darmstadt) i ligaspelet. För tillfället ligger laget på en allt annat än imponerande trettondeplats i tabellen med endast 13 inspelade poäng på 10 matcher. Tränare Tim Walters mannar behöver resa sig några nivåer och hitta en ny växel att lägga i för att påbörja en klättring och på nytt utmana om en av toppositionerna i tabellen. I matchtruppen saknas skadade trion Aaron Seydel, Jae Sung Lee och Mathias Honsak.

Fem senaste matcherna

Statistik

St Pauli har inte förlorat mot Holstein Kiel i de sex senaste mötena lagen emellan. Senaste matchen mellan lagen slutade 3-2 till ett även då hemmaspelande St Pauli.

St Pauli har gjort minst 2 mål i sina 4 senaste hemmamatcher i ligan.

Holstein Kiel har släppt in minst 1 mål i de 7 senaste ligamatcherna.

St Pauli snittar hela 2.25 poäng på hemmaplan så här långt.

Holstein Kiel har inte vunnit någon av sina 4 senaste bortamatcher.

Speltips

St Pauli är i fin form och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. På hemmaplan har det blivit tre segrar på fyra försök. Självförtroendet och motivationen är på topp hos ett hemmalag som kan nå förstaplatsen i tabellen vid en seger hemma mot ett Holstein Kiel som inte vunnit mot St Pauli i de sex senaste matcherna lagen emellan. Dessutom har laget bara vunnit en enda bortamatch (av fem möjliga) så här långt och tycks ha förtvivlat svårt att norpa åt sig trepoängare den här säsongen. Form och hemmafördel talar onekligen för att ett för tillfället starkt St Pauli i rejäl medvind tar en ny seger och kopplar ett ännu fastare grepp om en topplacering i den tyska andradivisionen. Men för att säkra upp insatsen spelas St Pauli med handikappet AH (0.0) i matchen. I händelse av ett oavgjort resultat på Millerntor-Stadion får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

St Pauli har visserligen bättre form än sina motståndare och kan även luta sig mot ett fint facit vad gäller inbördes möten klubbarna emellan. Men Holstein Kiels resa genom det tyska seriesystemet är imponerande. Och fjolårssäsongens tredjeplats (samtidigt som St Pauli landade på en tolfteplats) skickade en signal om att klubben är att räkna med. Bortalaget är i behov av ett trendbrott för att vända på säsongen och påbörja en klättring i tabellen. Om ett St Pauli som till viss del överpresterat så här långt slappnar av är ett hungrigt Holstein Kiel förmodligen inte sena med att utnyttja läget och kamma hem den andra bortasegern den här säsongen eller åtminstone få med sin en poäng hem.


Publicerad: 28 oktober 2018 klockan 12:39

Speltipset
Tips
1 (AH 0.0)
Avspark
28 okt 13.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.57

Odds

Plusmeny
Nürnberg vs Eintracht Frankfurt
2 (DNB)1 000 kr1.44
Alaves vs Villarreal
1X500 kr1.66

Dela vidare!

Kommentera nedan!