Standard Liège vs Anderlecht • Rekraketer
Annons
Speltips
First Division A

Standard Liège vs Anderlecht

Standard Liège vill åt titeln efter fjolårets andraplats i ligaspelet. Anderlecht jagar revansch och upprättelse efter en svag säsong.

Avspark: 12 apr 20.30
Annons

Standard Liège har inte vunnit ligan på tio år och har höga målsättningar efter fjolårets andraplats. Med endast fem poäng upp till förstaplatsen finns alla möjligheter att springa både ikapp och förbi sina motståndare nu när endast sju matcher kvarstår. Anderlecht slutade bara på en tredjeplats i fjol och har nu revansch att utkräva i den belgiska högstadivisionen. Efter tre raka förluster är seger det enda som räknas.

Hemmalag

Standard Liège var länge med i kampen om ligaguldet i fjol. Men till slut landade klubben på en andraplats i tabellen med endast tre poäng upp till mästarna Club Brügge. Den här säsongen har laget höjt ambitionsnivån ytterligare och går nu för totalsegern i den belgiska högstaligan. Just nu ligger laget på en tredjeplats med 33 poäng. Med endast fem poäng upp till Genk och förstaplatsen måste nu Standard Liège studsa tillbaka efter brakförlusten mot Club Brügge för att fortfarande ha en chans på titeln. Inför mötet med Anderlecht saknas endast unge försvararen Zinho Vanheusden i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Anderlecht har inte dominerat belgiska First Division A de senaste åren på samma sätt som laget gjorde under 2000-talet. Visserligen tog laget hem titeln för två säsonger sedan. Men i fjol blev det endast en tredjeplats för storklubben som inte riktigt kommit upp i nivå även den här säsongen. För tillfället ligger Anderlecht på en femteplats i tabellen med 26 poäng. Med tre raka förluster i bagaget måste nu laget höja sig flera snäpp för att över huvud taget kunna utmana om förstaplatsen. Tränaren Fred Rutten saknar inga spelare inför det viktiga bortamötet med Standard Liège.

Fem senaste matcherna

Statistik

De fem senaste mötena mellan Standard Liège och Anderlecht har slutat med minst tre mål gjorda totalt. Den allra senaste matchen lagen emellan slutade 2-1 till ett även då hemmaspelande Standard Liège.

För Standard Liège går spelet in i 7 av de 8 senaste matcherna på hemmagräs.

Anderlecht passerar spelet i hela 75 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Standard Liège snittar totalt hela 3.31 mål per match på hemmaplan i ligaspelet.

Anderlecht har gjort mål i 87 procent av ligamatcherna på bortaplan hittills.

Speltips

För Standard Liège går spelet in i 69 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Laget har gjort mål i de åtta senaste hemmamatcherna på hemmagräs och hittat nätet i totalt 80 procent av hemmamatcherna hittills. Anderlecht har förvisso förlorat tre raka i ligamatcher och är helt under isen inför toppmötet. Men laget har gjort mål i de sex senaste bortamatcherna och kliva över spelad lina i de tre senaste matcherna i ligaspelet. Ett viktigt sexpoängsmöte väntar två lag som suktar efter titeln. Standard Liège behöver tre poäng för att knapra in på avståndet upp till serieledande Genk och återta momentum. Anderlecht måste verkligen vinna för att över huvud taget ha en chans på titeln. Allting talar för en underhållande och böljande match mellan två målrika lag som sällan håller igen. Öppna dörrar och full fart framåt. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda i matchen på Stade Maurice Dufrasne.

Djävulens advokat

Standard Liège och Anderlecht brukar bjuda upp till dans när de möts. Spelet går in i fem raka matcher. Men samtidigt råder osäkert läge med tanke på att Standard Liège åkte på en svidande bortaförlust senast som kan ha sabbat moral och självförtroende. Samtidigt är Anderlecht inne i en tung period med tre raka förluster i ligaspelet. Frågan är om något av lagen verkligen vågar gå för segern (och därmed öppna sig bakåt) när ligan kliver in i slutskedet av säsongen.


Publicerad: 12 april 2019 klockan 15:17

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
12 apr 20.30
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!