Stenhousemuir vs Raith Rovers • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Stenhousemuir vs Raith Rovers

Stenhousemuir krigar i botten av tabellen för att säkra nytt kontrakt. Raith Rovers har fortfarande inte gett upp hoppet om att knipa titeln.

Avspark: 6 apr 16.00
Annons

Stenhousemuir har fått en allt annat än behaglig resa som nykomlingar i skotsta League One. Klubben ligger sist i tabellen och behöver nu poäng för att kunna klättra över strecket i tabellen och säkra fortsatt spel i tredjedivisionen. Raith Rovers missade titeln (och därmed direktuppflyttning) med endast en poäng i fjol och är nu revanschssugna när siktet ännu en gång är inställt på avancemang till skotska Championship.

Hemmalag

Stenhousemuir tog klivet upp från League Two inför säsongen. Men nykomlingen har fått en tuff resa hittills och inte alls kommit upp i tillräcklig nivå för att motivera nytt kontrakt. Just nu ligger klubben sist i tabellen (på en tiondeplats) med 31 poäng på 31 matcher. Upp till säker mark är det i dagsläget tre poäng. Och med tanke på den oerhört viktiga segern mot Dumbarton senast (2-1) bör hemmalaget kunna ta med sig en gnutta självförtroende in i mötet med ligatvåan Raith Rovers. En ny seger är det enda som räknas nu när endast fem matcher återstår av ligasäsongen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Raith Rovers var snubblande nära att knipa titeln i League One förra säsongen och genom det avancera upp till den skotska andradivisionen. Men laget slutade på en andraplats och förlorade sedan finalmötet i kvalspelet mot Peterhead (0-2 och 0-1). Ett revanschsuget Raith Rovers har därmed siktet inställt på uppflyttning nu när säsongen går in i ett rafflande slutskede. För tillfället ligger laget på en andraplats med 54 inspelade poäng på 31 matcher och skuggar serieledande Arbroath. Visserligen är avståndet upp till förstaplatsen hela tio poäng. Men Raith Rovers har definitivt inte gett upp hoppet om titeln nu när Arbroath börjat vackla (två raka förluster) i ligaspelet.

Fem senaste matcherna

Statistik

Stenhousemuir snittar totalt sett 2.67 mål per match på hemmaplan i ligaspelet så här långt. Motsvarande siffra för Raith Rovers på bortaplan i ligan är hela 3.67 mål per match.

Stenhousemuir har gjort mål i 80 procent av hemmamatcherna i ligaspelet hittills.

Raith Rovers har släppt in mål i 93 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Stenhousemuir har släppt in minst 1 mål i de 4 senaste ligamatcherna.

Raith Rovers har gjort minst 1 mål framåt i de 15 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

För Stenhousemuir går spelet in i 60 procent av ligamatcherna på hemmaplan så här långt in på säsongen. För Raith Rovers är motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet hela 93 procent. Stenhousemuir har förvisso inte plockat många segrar i League One och går mot nedflyttning. Men laget har ändå visat sig vassa på hemmagräs (åtminstone gällande målskyttet) och hittat nätet i hela 80 procent av matcherna. Samtidigt har klubben hållit nollan i endast 20 procent av hemmamatcherna. Två lag som behöver en seger i varsin ände av tabellen gör upp om viktiga poäng i skotska tredjeligan. Allting talar för en fartfylld tillställning där Stenhousemirs målform på hemmaplan samt Raith Rovers långa svit (mål i femton raka ligamatcher) pekar mot svängdörrar och nätrassel i bägge burarna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Ochilview Park.

Djävulens advokat

Även om siffrorna den här säsongen talar sitt tydliga språk får vi en helt annan bild om vi kikar till lagens inbördes möten. Spelet går endast in i tre av de sju senaste matcherna mellan Stenhousemuir och Raith Rovers. För hemmalagets del har båda lagen gjort mål i bara två av de fem senaste matcherna i ligaspelet.


Publicerad: 6 april 2019 klockan 14:22

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
6 apr 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.71

Odds

Plusmeny
Huddersfield vs Leicester
2 (U 57.5 % BI)1 000 kr1.85

Dela vidare!

Kommentera nedan!