Stjärnan vs Valur • Rekraketer
Annons
Speltips
Urvalsdeild

Stjärnan vs Valur

Stjärnan vill revanschera sig efter uttåget i Europa-spelet och knipa ligaguldet. Valur leder ligan och är ett jagat byte inför slutspurten.

Avspark: 29 aug 00.00
Annons

Stjärnan har slutat tvåa i ligan de senaste två åren och har nu siktet inställt på att ta hem ligaguldet. Laget bär på revanschlusta efter ett tungt uttåg i Europa League-kvalet (totalt 0-7 mot FC Köpenhamn). Valur vann ligaguldet förra året i överlägsen stil med hela tolv poäng ner till tvåan Stjärnan i tabellen. Nu vill klubben ta hem sin andra raka buckla och etablera sig som Islands vassaste lag.

Hemmalag

Stjärnan har rest sig efter den blytunga förlusten mot FC Köpenhamn i kvalet till Europa League. Klubben är obesegrade i fyra raka matcher och ligger just nu på en andraplats i tabellen med 35 poäng på 17 matcher. En vinst mot serieledarna skulle ge laget en rejäl (och livsviktig) injektion inför slutspurten i ligaspelet. Stjärnan jagar sin första ligatitel på fyra år och kommer att lägga plattan i botten direkt vid avspark hemma mot Valur för att eliminera glappet i tabellen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Valur har imponerat den här säsongen och går mot sin andra raka titel i isländska Urvalsdeild. Klubben innehar för tillfället förstaplatsen i tabellen med 38 poäng på 17 matcher. Valur har inte förlorat på tolv (!) matcher i ligaspelet och har tre raka segrar i ryggen inför den heta sammandrabbningen med rivalerna Stjärnan. En vinst skulle ge laget andrum i tabellen och utöka avståndet till sex poäng med fyra matcher kvar av säsongen. Motivationen finns onekligen där för ett formtoppat bortalag.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sexton (!) av de sjutton senaste mötena mellan Stjärnan och Valur har slutat med att båda lagen gjort mål. Senaste matchen lagen emellan slutade 2-2.

Stjärnan snittar hela 2.63 mål framåt per match på hemmaplan.

Valur har gjort mål i 75 procent av sina bortamatcher.

Stjärnan har släppt in mål i 88 procent av sina hemmamatcher.

Valur har inte förlorat någon av sina 12 senaste ligamatcher.

Speltips

Toppstriden i isländska Urvalsdeild tätnar onekligen. Bara tre poäng skiljer Stjärnan och Valur åt när fem omgångar återstår. De båda lagen har ligans vassaste form och bästa offensiv. Segraren i matchen kopplar verkligen ett grepp om ligaguldet. Ett jagande hemmalag kommer att satsa framåt för att ta hem de tre poängen och kliva upp på samma poäng som serieledarna. Någonting som kommer att öppna upp ytor för ett bortalag i toppform. Mycket står på spel i en match där båda lagen vill åt den moralboost som en vinst skulle ge inför slutspurten i ligaspelet. En böljande, intensiv och offensiv uppgörelse väntar mellan två lag som har vana av att hitta hål på varandra när de möts. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stjörnuvöllur.

Djävulens advokat

En nervkittlande sammandrabbning väntar mellan Stjärnan och Valur. Vinnaren här kommer verkligen att koppla ett grepp om titeln i den isländska högstadivisionen. Allting talar för en målrik uppgörelse mellan två lag som sannerligen förlitat sig på sina respektiva offensiver så här långt in i säsongen. Men samtidigt finns risken för en kärv och låst matchbild. Båda lagen skulle må bra av en vinst. Men samtidigt är en förlust förödande. Någonting som kan leda till en tillknäppt tillställning där varken Stjärnan eller Valur vågar kliva fram och riskera ett mål i baken.


Publicerad: 29 augusti 2018 klockan 09:57

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
29 aug 22.15
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.50

Odds

Plusmeny
Ilves vs IFK Mariehamn
1 (Ö 1.5)500 kr2.00
PSV Eindhoven vs BATE Borisov
Ö 3.0500 kr1.97

Dela vidare!

Kommentera nedan!