Stoke City vs Luton Town • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Stoke City vs Luton Town

Stoke City har förlorat tre raka matcher i Championship och ligger nu pyrt till i tabellen. Luton Town stod för en imponerande vändning i segermatchen hemma mot Wigan senast och vill nu skapa ytterligare marginal ned till strecket.

Avspark: 10 dec 21.00
Annons

Stoke City landade på en blygsam sextondeplats i Championship förra säsongen efter att ha åkt ur Premier League säsongen dessförinnan. Och visst ser vägen tillbaka till högstaligan ut att bli både lång och krånglig. Klubben befinner sig i något av en kris efter en ruggigt tung höst i ligaspelet. Stoke City har bara vunnit fyra matcher totalt och är nu uppe i tre raka förluster (senast 1-2 borta mot Hull City) i ligan. För tillfället ligger klubben under nedflyttningsstrecket på en tjugotredjeplats (näst sist) med bara 14 poäng på 20 matcher. Upp till säker mark i tabellen är det i dagsläget fyra poäng.

Luton Town är nykomlingen som, likt hemmalaget, haft en tung höst i den engelska andraligan. Laget var rejält under isen för några veckor sedan och förlorade hela fem matcher i rad under en period. Men med två segrar på de tre senaste (allra senast seger med 2-1 efter sen vändning hemma mot Wigan) finns det åtminstone hopp om fortsättningen. Gästerna ligger just nu på en tjugondeplats i tabellen med 20 inspelade poäng på 20 matcher. En ny seger borta mot bottenkollegorna skulle stärka klubbens aktier ytterligare inför vad som väntas bli ett krig för att säkra nytt kontrakt.

För Stoke City har spelad lina passerats i 70 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Luton Town på bortaplan ligger på hela 80 procent.
För Stoke City har spelet gått in i 4 av de 5 senaste matcherna i ligan. För Luton Town har det blivit minst 3 mål gjorda totalt i de 9 senaste ligamatcherna.
Luton Town har släppt in minst 2 mål i de 5 senaste ligamatcherna på bortaplan. Samtidigt har laget gjort mål i 60 procent av alla bortamatcher i ligan hittills den här hösten.
Stoke City har endast hållit nollan i 10 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen. Men laget har samtidigt hittat nätet i 70 procent av matcherna hemma på Bet365 Stadium.

Två lag som kör med öppna ventiler möts i en het bottenduell i Championship. Stoke City har knappast råd med en ny förlust och behöver vända trenden för att om möjligt närma sig säker mark i tabellen. Men klubben är sämst på hemmaplan av alla lag i serien (bara sju inspelade poäng på hemmagräs) och möter nu ett Luton Town som andas ny luft efter brakförlusten borta mot Brentford (0-7) för ett par veckor sedan. Vi kan räkna med ett Stoke City som kommer att kliva framåt för att ta den första segern sedan mitten av november. Samtidigt är det ett hungrigt Luton Town som med två segrar på de tre senaste ser en fin möjlighet att skapa ytterligare marginal nedåt i tabellen. Klart är att det luktar målkalas om den här sexpoängsdrabbningen.


Publicerad: 10 december 2019 klockan 10:48

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
10 dec 21.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!