Strasbourg vs Marseille • Rekraketer
Annons
Speltips
Ligue 1

Strasbourg vs Marseille

Strasbourg har landat i mitten av tabellen efter fjolårets bottenplacering. Marseille jagar en Europa-plats med ett fåtal omgångar kvar i ligan.

Avspark: 3 maj 20.45
Annons

Strasbourg säkrade kontraktet med endast tre poängs marginal i fjol. Men i år har det gått betydligt bättre för klubben som ser ut att landa i mittenskiktet av tabellen. Marseille har blandat och gett under säsongen och jagar fortfarande en Europa-plats. Med fyra omgångar kvar har klubben fem poäng upp till fjärdeplacerade Saint-Étienne.

Hemmalag

Strasborug gick igenom en tuff säsong i fjol och klarade till slut nytt kontrakt med liten marginal (tre poäng ner till strecket). I år har det gått bättre för laget som trots en rejäl formsvacka mot slutet av säsongen (bara en seger på de tolv senaste i ligaspelet) har säkrat kontraktet inför nästa säsong. För tillfället ligger Strasbourg på en stabil tiondeplats i tabellen med 45 poäng på 34 matcher. I matchtruppen saknas hela sex spelare. Dimitri Liénard, Sanjin Prcić, Mohamed Simakan, Kévin Lucien Zohi, Idriss Saadi och Jeremy Grimm missar alla mötet med Marseille på grund av skador.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Marseille knep fjärdeplatsen förra upplagan av Ligue 1 och tog sig därmed ut i Europa. Men den här säsongen har inte gått lika mycket på räls för klubben som nu får kriga ända in i kaklet för att kunna springa förbi och ikapp fjärdeplacerade Saint-Étienne. Just nu ligger Marseille på en sjätteplats med 54 inspelade poäng på 34 matcher. Med fyra omgångar kvar och fem poäng upp till nämnda Saint-Étienne behöver nu gästerna (framför allt med tanke på förlusten senast) hitta en seger för att behålla tron och hoppet om en ny plats bland de fyra främsta i den franska högstadivisionen. Inför mötet med Strasbourg saknas endast skadade Florian Thauvin i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fem av de sju senaste matcherna mellan Strasbourg och Marseille har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senaste ligamötet slutade 3-2 till ett för dagen hemmaspelande Marseille.

Strasbourg har gjort mål i 94 procent av lagets hemmamatcher i ligan hittills.

Marseille har släppt in minst 1 mål i de 6 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Strasbourg har hållit nollan i endast 24 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

Marseille har gjort mål i 82 procent av lagets bortamatcher i ligan så här långt.

Speltips

För Strasbourgs del har spelet gått in i 71 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Även för Marseille är motsvarande siffra på bortaplan i ligan 71 procent. Strasbourg har hittat nätet i de tio senaste matcherna på hemmagräs och bara hållit nollan i en av de fem senaste hemmamatcherna. Marseille har gjort mål i hela nitton (!) av de tjugo senaste matcherna i ligaspelet och har allting att spela för nu när laget behöver ta revansch efter förlusten mot Nantes (1-2) senast och närma sig en Europa-plats i tabellen med bara fyra omgångar kvar. Två lag som onekligen brukar bjuda upp till dans möts i vad som förväntas bli en underhållande och fartfylld tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stade de la Meinau.

Djävulens advokat

Även om både Strasbourg och Marseille har bjudit på många målkalas under säsongen och samtidigt haft förtvivlat svårt att hålla tätt bakom finns det vissa frågetecken kring Strasbourg. Laget befinner sig i ett ingemansland och har ingenting utöver hedern att spela för. Någonting som kanske avspeglades redan i den förra matchen mot Amiens SC som slutade mållöst. Har hemmalaget energi, kraft och motivation för att gå framåt?


Publicerad: 3 maj 2019 klockan 12:32

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
3 maj 20.45
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.75

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!