Strasbourg vs Rennes • Rekraketer
Annons
Speltips
Ligue 1

Strasbourg vs Rennes

Strasbourg har klättrat i tabellen efter en nervkittlande fjolårssäsong. Rennes har inte kommit upp till nivån som ledde till en femteplats i fjol.

Avspark: 18 maj 21.00
Annons

Strasbourg höll sig kvar som nykomlingar förra säsongen med endast en poängs marginal ned till Toulouse och kvalstrecket. Men den här säsongen har laget gått framåt och ser ut att landa precis i mitten av tabellen. Rennes knep en femteplats i fjol. Men i år har klubben fallit tillbaka och befinner sig i ett ingenmansland efter en svajig säsong.

Hemmalag

Strasbourg lyckades till slut hänga kvar i Ligue 1 i fjol efter att ha säkrat nytt kontrakt med endast en poängs marginal. Den här säsongen har gått betydligt bättre för klubben som kommer att knipa en mittenplacering efter att stundtals ha imponerat. Bland annat tog laget fyra raka segrar under december och januari. För tillfället ligger Strasbourg på en elfteplats i tabellen med 46 poäng på 36 matcher. Nu är det dags att ge fansen ett värdigt avslut hemma på Stade de la Meinau. Inför matchen mot Rennes saknas skadade kvartetten Mohamed Simakan, Idriss Saadi, Jonas Martin och Pablo Martinez.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Rennes tog för sig i den franska högstadivisionen förra året och landade på en femteplats. Men den här säsongen har det gått tungt för klubben som inte riktigt fått fart på spelet. Sedan mitten av mars har laget klappat ihop totalt och radat upp hela nio raka matcher utan seger. Just nu ligger Rennes på en tolfteplats med 46 inspelade poäng på 36 matcher. Även om en ny tabellframgång i stil med fjolåret inte är inom räckhåll vill gästerna åtminstone avsluta säsongen snyggt med att spela hem åtminstone en trepoängare med två omgångar kvar. Återfunnet självförtroende finns efter den oväntade cupsegern på straffar mot PSG tidigare. I truppen saknas skadade Benjamin André, Rafik Guitane och Romain Danzé i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fyra av de sex senaste matcherna mellan Strasbourg och Rennes har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det hela 4-1 till ett för dagen bortaspelande Strasbourg.

Strasbourg har gjort minst 1 mål framåt i de 11 senaste ligamatcherna på hemmagräs.

Rennes har gjort mål i hela 94 procent av lagets bortamatcher i ligan hittills.

Strasbourg har hållit nollan i endast 22 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan.

Rennes har släppt in minst 2 mål i de 4 senaste bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

För Strasbourgs del har spelet gått in i 72 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Rennes är motsvarande siffra på bortaplan i ligan hela 83 procent. Hemmalaget har trots en sviktande formkurva hittat nätet i de elva senaste ligamatcherna på hemmagräs. Samtidigt har laget släppt in mål i 78 procent av hemmamatcherna och inte lyckats hålla nollan i de tre senaste matcherna på hemmaplan. Rennes har gjort mål i imponerande 94 procent av bortamatcherna i ligaspelet och gjort minst två mål framåt i de två senaste bortamatcherna. Två lag som vill avsluta säsongen med en seger gör upp poängen. Strasbourg vill ge hemmafansen en fin present efter en stark säsong i den franska högstaligan. Rennes vill studsa tillbaka och ta den första segern i ligaspelet på nio försök. Full fart framåt i den näst sista omgången mellan seriens två lag som toppar tabellen vad gäller matcher där båda lagen hittat nätet. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stade de la Meinau.

Djävulens advokat

Visserligen talar statistiken den här säsongen klarspråk. Och de tre senaste matcherna mellan Strasbourg och Rennes har slutat med mål åt bägge håll. Men med tanke på att inget av lagen har någonting att spela för (utöver hedern och en möjlig plats på övre tabellhalvan) finns viss osäkerhet kring hur energirik tillställningen blir.


Publicerad: 18 maj 2019 klockan 07:16

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
18 maj 21.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.61

Odds

Plusmeny
Bayern München vs Eintracht Frankfurt
2 (Ö 6.5 S)1 000 kr1.70
Manchester City vs Watford
1 (U 7.5 FSP HT)1 000 kr1.72

Dela vidare!

Kommentera nedan!