Strømsgodset vs Sarpsborg 08 • Rekraketer
Annons
Speltips
Eliteserien

Strømsgodset vs Sarpsborg 08

Strømsgodset är jumbon i tabellen som nu behöver hitta segrar. Sarpsborg 08 har tappat efter fjolåret och närmar sig nedflyttning.

Avspark: 25 aug 20.00
Annons

Strømsgodset var nära att åka ur Eliteserien i fjol. Men till säkrade laget kontraktet med två poängs marginal. För två år sedan slutade Sarpsborg 08 på en tredjeplats i ligan. Men sedan dess har det gått tyngre för klubben som nu slåss med såväl näbbar som klor för att kunna hålla sig kvar i den norska högstaligan ännu en säsong.

Hemmalag

Strømsgodset har krigat i botten av tabellen de senaste två åren och klubben ser nu ut att gå mot nedflyttning efter en svag säsong i den norska högstadivisionen. Laget har bara vunnit tre segrar totalt i ligan och ligger sist i tabellen på en sextondeplats med endast 13 inspelade poäng på 18 matcher. Med endast en seger på de nio senaste ser det onekligen tufft ut för Strømsgodset som nu måste höja sig flera nivåer för att lyckas vända på steken och säkra kontraktet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sarpsborg 08 spelade så sent som förra sommaren i Europa League. Men den här säsongen har klubben inte alls fått till det. Efter endast två segrar totalt i ligaspelet så här långt är det nu kniven mot strupen under hösten. För tillfället ligger Sarpsborg 08 på en femtondeplats (näst sist) i tabellen med 15 inspelade poäng på 13 matcher. Med tre poäng upp till säker mark finns fortfarande alla möjligheter att säkra kontraktet. Men då behöver Sarpsborg 08 spela betydligt bättre än de gjort under den senaste tiden.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fyra av de fem senaste matcherna mellan Strømsgodset och Sarpsborg 08 har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-2.

Strømsgodset har släppt in minst 2 mål i de 8 senaste ligamatcherna.

Sarpsborg 08 har gjort minst 1 mål framåt i de 5 senaste matcherna i ligan.

Strømsgodset snittar hela 3.78 mål totalt per ligamatch på hemmaplan.

Sarpsborg 08 har släppt in mål i 91 procent av alla matcher i ligaspelet.

Speltips

För Strømsgodset har spelet gått in i 67 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan hittills den här säsongen. Motsvarande siffra för Sarpsborg 08 på bortaplan i ligaspelet är hela 78 procent. Båda lagen är i stort behov av en trepoängare för att kunna ta fart uppåt i tabellen och säkra kontraktet. Hemmalaget har bara vunnit en av de nio senaste i ligan. Samtidigt har Sarpsborg 08 åtta raka matcher utan seger. Så visst är det en oerhört viktig sexpoängsdrabbning som nu står inför dörren. Spelet har suttit i fyra av de fem senaste matcherna lagen emellan. Och det mesta talar för en ny sprudlande tillställning där desperation och vilja kommer att öppna upp spelplanen. Svängrem av i bottenstriden. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Marienlyst Stadion.

Djävulens advokat

Visst talar förutsättningarna för en het batalj mellan bottenlagen Strømsgodset och Sarpsborg 08. Men risken finns att båda lagen riskminimerar för att åtminstone få med sig en poäng ifrån mötet. Ett tidigt mål kan öppna upp matchen som annars riskerar att bli låst, återhållsam och initiativlös.


Publicerad: 25 augusti 2019 klockan 10:33

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
25 aug 20.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.75

Odds

Plusmeny
Strasbourg vs Rennes
BLGM500 kr2.05
Hertha Berlin vs Wolfsburg
Ö 2.51 000 kr1.72

Dela vidare!

Kommentera nedan!