Stuttgart vs Wehen • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Stuttgart vs Wehen

Stuttgart leder serien och jagar en snabb återkomst till Bundesliga. Wehen tog en viktig seger i den senaste omgången i ligaspelet.

Avspark: 4 okt 18.30
Annons

Stuttgart trillade ur Bundesliga förra säsongen efter att ha åkt på stryk mot Union Berlin i kvalspelet. Nu vill laget studsa tillbaka till högstadivisionen. Wehen förlorade sex av de sju första matcherna i den tyska andraligan. Men efter den viktiga segern mot Osnabrück (2-0) senast finns hopp om att ljusare tider väntar laget.

Hemmalag

Stuttgart rasade ur den tyska högstadivisionen i våras. Det efter en strulig säsong där laget till slut fick se sig besegrade av Union Berlin (2-2 och 0-0) genom bortamålsregeln. Nu är det ett revanschsuget lag som exploderat ur startblocken för att slå sig tillbaka in i högstaligan. Efter en fin start på säsongen (sex segrar på de åtta inledande ligamatcherna) ligger Stuttgart just nu på en förstaplats i tabellen med 20 poäng på 8 matcher. Redan nu finns en liten lucka ned till jagande tvåan Hamburg och trean Arminia Bielefeld. En ny seger hemma mot jumbon Wehen skulle ge Stuttgart ytterligare energi i vad som blir en kritisk säsong.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Wehen har haft det tufft inledningsvis som nykomlingar i 2. Bundesliga. Laget förlorade sex av de sju första matcherna i ligaspelet och har bara tagit en enda seger totalt. Föga överraskande ligger klubben därmed på en artondeplats (sist) i tabellen med bara 4 inspelade poäng på 8 matcher. Med fyra poäng upp till säker mark behöver nu Wehen ta vid där förra omgången (segern mot Osnabrück) slutade. Men för att besegra ett formstarkt Stuttgart krävs betydligt mer än vad nykomlingarna hittills visat upp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Stuttgart har snittat 2.00 mål framåt sett till hemmamatcherna i ligaspelet så här långt in på hösten. Även Wehen snittar trots dålig form 2.00 mål framåt per bortamatch i ligan hittills.

Stuttgart har hållit nollan i endast 25 procent av hemmamatcherna.

Wehen har släppt in minst 2 mål i de 3 senaste bortamatcherna.

Stuttgart har gjort minst 2 mål framåt i de 4 senaste hemmamatcherna.

Wehen snittar hela 4.67 mål totalt per bortamatch i ligan hittills.

Speltips

För Stuttgarts del har spelet gått in i 75 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Wehen på bortaplan i ligan är hela 100 procent. Stuttgart har siktet inställt på att ta sig tillbaka till Bundesliga. Och efter den ruggigt fina starten (och seger i alla hemmamatcher hittills) finns definitivt hopp om att sejouren i andraligan ska bli kortvarig. Wehen är förvisso jumbo i tabellen. Men laget har lyckats göra mål i 75 procent av alla ligamatcher så här långt och har nu fått en välbehövlig dos med självförtroende efter segern senast. Räkna med fartfyllt och offensivt spel när toppen möter botten i vad som förväntas bli en underhållande och målglad historia. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Mercedes-Benz Arena.

Djävulens advokat

Visserligen har både Stuttgart och Wehen bjudit upp till dans i varsin del av tabellen hittills. Men det är stor kvalitetsskillnad mellan de båda lagen. Och om ett serieledande Stuttgart får in ett tidigt ledningsmål finns en risk att gästerna (som förlorat sex av de åtta inledande matcherna) tappar både energi och motivation.


Publicerad: 4 oktober 2019 klockan 08:33

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
4 okt 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.61

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!