Sunderland vs AFC Wimbledon • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Sunderland vs AFC Wimbledon

Sunderland jagar fortsatt efterlängtat avancemang till Championship. AFC Wimbledon vill undvika fjolårssäsongens streckdramatik.

Avspark: 24 aug 16.00
Annons

Sunderland föll på målsnöret i fjolårets jakt på en plats till Championship för att ta sig ett steg närmare Premier League. AFC Wimbledon var snubblande nära att åka ur den engelska tredjedivisionen förra säsongen. Men till slut räddades klubben av målskillnad.

Hemmalag

Sunderland har rasat genom seriesystemet de senaste åren. Förra säsongen såg klubben ut att kunna studsa tillbaka till Championship. Men till slut blev Charlton för svåra i kvalfinalen och The Black Cats har nu fått rikta in sig på en ny säsong i League One. Förra säsongen slutade laget på en fjärdeplats i grundserien med 89 poäng på 46 matcher. Och efter en ljummen inledning på årets säsong (1-1 mot både Oxford United och Ipswich) har Jack Ross mannar nu spottat upp sig. Tre raka segrar (senast 2-1 borta mot Rochdale) i ligaspelet har sett till att Sunderland nu är med i toppen av tabellen med serieledande Blackpool (två poäng före) inom räckhåll.

Fem senaste matcherna

Bortalag

AFC Wimbledon fick kriga ända in i slutet under fjolårssäsongen. Klubben såg ut att gå mot nedflyttning, men till slut säkrades nytt kontrakt med minsta möjliga marginal. Tre plusmål såg till att AFC Wimbledon slutade före Plymouth Argyle på en tjugondeplats med totalt 50 inspelade poäng på 46 matcher. Den här upplagan av League One vill klubben få en mindre dramatisk resa och förhoppningsvis etablera sig i mitten av tabellen för att kunna ta fart uppåt i tabellen (och utmana om avancemang) kommande år. Men då krävs en rejäl höjning. AFC Wimbledon har bara tagit en enda poäng så här långt in på ligasäsongen.

Fem senaste matcherna

Statistik

För Sunderlands del har båda lagen gjort mål i de sex senaste matcherna. För AFC Wimbledon har båda lagen nätat i de åtta (!) senaste matcherna. Men senaste mötet lagen emellan slutade 1-0 till ett även då hemmaspelande Sunderland.

För Sunderland gick spelet in i 71 procent av lagets hemmamatcher förra säsongen.

AFC Wimbledon släppte in mål i 65 procent av lagets bortamatcher i ligan i fjol.

Sunderland snittade totalt 3.00 mål per hemmamatch i ligaspelet förra säsongen.

AFC Wimbledon har gjort minst 1 mål i 10 av de 11 senaste matcherna.

Speltips

Sunderland har haft svårt att hålla tätt bakåt trots tre raka segrar i ligaspelet. Båda lagen har nätat i lagets sex senaste matcher. Och även om AFC Wimbledon endast står på en poäng så här långt har laget gjort mål i tio av de elva senaste matcherna. Sunderland vill hitta ett momentum och knipa fjärde raka segern och därmed hålla jämna steg (och eventuellt kliva förbi) serieledande Blackpool. AFC Wimbledon har redan kniven mot strupen och måste börja hitta segrar för att lyfta från bottenträsket i tabellen. Två lag som bjudit på öppna spjäll den senaste möts i vad som förväntas bli en ettrig och böljande match där inget av lagen nöjer sig med en pinne. Räkna med offensivlusta. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadium of Light.

Djävulens advokat

Visserligen bjöd Sunderland på målunderhållning i var och varannan match förra säsongen i League One. Men för AFC Wimbledon var det en helt annan historia när laget spelade på bortaplan. Spelet gick endast in i 50 procent av lagets matcher på bortagräs.


Publicerad: 24 augusti 2019 klockan 08:35

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
24 aug 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.95

Odds

Plusmeny
Derby vs West Bromwich Albion
BLGM1 000 kr1.66
Stoke vs Leeds
BLGM1 000 kr1.80

Dela vidare!

Kommentera nedan!