Sunderland vs Coventry City • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Sunderland vs Coventry City

Sunderland jagar avancemang till Championship efter en stark säsong. Coventry City har fortfarande inte gett upp hoppet om en kvalplats.

Avspark: 13 apr 16.00
Annons

Sunderland trillade ur engelska Chamnpionship i fjol efter en svag säsong. Men laget ser ut att studsa tillbaka direkt till den engelska andradivisionen efter en imponerande säsong i League One. Coventry City tog klivet upp ur League Two inför säsongen och har nu möjlighet att återigen klättra i det engelska seriesystemet. Men då behövs segrar.

Hemmalag

Sunderland tillhörde Premier League för bara några säsonger sedan. Men de senaste åren har gått tungt för klubben som åkte ur Championship i fjol. Men den här säsongen finns ljus i tunneln och Sunderland ser ut att kunna lägga beslag på ena v de två direktplatserna för att ta sig tillbaka upp en division i seriesystemet. Sunderland ligger för tillfället på en andraplats i tabellen med 80 poäng på 40 matcher. Laget har en match färre spelad än serieledande Luton Town som i dagsläget ligger sju poäng före. Så förstaplatsen är därmed inom räckhåll i händelse av seger mot Coventry City. Samtidigt behövs förmodligen tre poäng efter krysset mot Bristol Rovers senast för att hålla undan för jagande Barnsley som endast ligger en poäng bakom i tabelltoppen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Coventry City ser ut att gå mot en fin säsong som nykomlingar i League One. Den forna Premier League-klubben har förvisso befunnit sig i ett antal svackor under hösten. Men laget är definitivt med och utmanar om den sista kvalplatsen i toppen av tabellen. Coventry City ligger för närvarande på en niondeplats med 58 inspelade poäng på 41 matcher. Upp till sjätteplatsen är det just nu åtta poäng. Gästerna behöver därav förmodligen gå rent resten av säsongen för att kunna klättra både ikapp och förbi konkurrenterna i toppen av tabellen. Men med två segrar på de fyra senaste matcherna på bortaplan finns hopp om ett mirakel för tränaren Mark Robins och hans mannar.

Fem senaste matcherna

Statistik

För Sunderland ligger det totala målsnittet på 2.90 mål per match på hemmaplan i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Coventry City på bortagräs är 2.50 mål per match.

Sunderland har gjort mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills.

Coventry City har endast hållit nollan i 20 procent av lagets ligamatcher på bortagräs.

Sunderland har gjort minst 1 mål i de 20 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

Coventry City har hittat nätet i 75 procent av ligamatcherna på bortaplan.

Speltips

För Sunderland har spelet gått in i hela 75 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Coventry Citys del har båda lagen gjort mål i 60 procent av klubbens bortamatcher i ligan hittills. Sunderland har inte förlorat på tjugo (!) raka hemmamatcher i ligaspelet och har serieledande Luton Town inom räckhåll när fem omgångar återstår av ligasäsongen. The Black Cats har dessutom gjort mål i de tjugo senaste matcherna. Men samtidigt har laget bara hållit nollan i 25 procent av hemmamatcherna i ligan hittills den här säsongen. Coventry City behöver en seger för att kunna utmana om en kvalplats och spel om avancemang. Två lag som kommer att satsa framåt för att norpa tre oerhört viktiga poäng gör upp i vad som väntas bli en fartfylld tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadium of Light.

Djävulens advokat

Sunderland och Coventry City brukar inte bjuda på målkalas när lagen möts. Även om båda lagen nätade i det senaste mötet i närtid (1-1 i höstas) ser historiken dyster ut om vi kollar längre tillbaka i historieböckerna. Spelet har endast gått in i två av de fem senaste matcherna lagen emellan. Dessutom är Coventry Citys form osäker. Laget nollades även i den senaste ligamatchen mot Bristol Rovers på hemmaplan.


Publicerad: 13 april 2019 klockan 14:14

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
13 apr 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Manchester United vs West Ham
1 (Ö 5 INSP) 500 kr1.95

Dela vidare!

Kommentera nedan!