Sunderland vs Portsmouth • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Sunderland vs Portsmouth

Sunderland behöver hitta nya segrar för att kunna nå ett avancemang. Portsmouth har siktet inställt på en direktplats till Championship.

Avspark: 27 apr 16.00
Annons

Sunderland sladdade ur Championship förra säsongen. Men klubben har nu en möjlighet att studsa tillbaka direkt efter en stabil säsong i engelska League One. Portsmouth missade chansen till avancemang i fjol. Men den här säsongen ser laget ut att på allvar kunna utmana om en direktplats till Championship.

Hemmalag

Sunderland har kommit tillbaka med besked efter fjolårets ras ur Championship. Klubben har bara förlorat tre matcher totalt i ligaspelet den här säsongen och nosar nu på avancemang efter en ruggigt stabil höst och vår. Just nu ligger The Black Cats på en fjärdeplats i tabellen med 84 poäng på 43 matcher. Med tanke på krysset mot Peterborough (1-1) senast behövs nu förmodligen segrar i varje match (tre till antalet) som återstår av säsongen för att ta en direktplats tillbaka till den engelska andradivisionen. En trepoängare mot Portsmouth skulle se till att Sunderland bara är en poäng bakom andraplacerade Barnsley.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Portsmouth slutade på en åttondeplats i fjol efter att ha tagit sig upp från League Two inför säsongen. Därmed missade klubben chansen till nytt avancemang och ny klättring i seriesystemet med bara några få poängs (fem stycken) marginal. Den här säsongen har gått betydligt bättre för laget som för tillfället är inne i ett riktigt stim med hela sju raka segrar (senast 2-1 mot Coventry City) i ligaspelet. Portsmouth ligger på en tredjeplats i tabellen med 86 inspelade poäng på 43 matcher. Vid seger mot Sunderland lägger klubben därmed vantarna på andraplatsen när endast två ligaomgångar kvarstår.

Fem senaste matcherna

Statistik

De sju senaste matcherna mellan Sunderland och Portsmouth har slutat med att båda lagen hittat nätet. Det allra senaste ligamötet lagen emellan slutade hela 3-1 till ett för dagen hemmaspelande Portsmouth.

Sunderland har släppt in mål i 73 procent av lagets hemmamatcher i ligan.

Portsmouth har gjort minst 1 mål i de 10 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Sunderland har hitta nätet i 100 procent av ligamatcherna på hemmagräs hittills.

Portsmouth snittar totalt 3.09 mål per bortamatch i ligaspelet så här långt.

Speltips

För Sunderland går spelet in i 73 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Portsmouth på bortaplan i ligan är hela 77 procent. Sunderland behöver kliva framåt och ta en seger för att kunna bibehålla tron på att en direktplats till Championship fortfarande är möjligt. Ett Portsmouth med sju raka segrar i ryggen har samtidigt en gyllene möjlighet att knapra in ytterligare på toppduon i händelse av en seger. Två lag som sällan håller igen möts i vad som förväntas bli en underhållande och rafflande tillställning. Sunderland har gjort mål i tjugotvå (!) raka matcher på hemmagräs och bara hållit nollan i 27 procent av hemmamatcherna. Portsmouth har å andra sidan gjort mål i 91 procent av klubbens matcher på bortagräs i ligaspelet. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadium of Light.

Djävulens advokat

Allting talar för ett fint målkalas på Stadium of Light. Men nu när ligasäsongen närmar sig sitt slutskede har felmarginalerna minskat avsevärt. Portsmouth har rejäl medvind efter segrarna under de senaste veckorna. Samtidigt stukades Sunderland en aning efter att bara ha fått med sig ett kryss senast. När varenda poäng nu är viktig finns en risk att båda lagen drar åt skärpet och håller sig från att kliva framåt för att undvika en förlust.


Publicerad: 27 april 2019 klockan 12:39

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
27 apr 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Tottenham vs West Ham
U 14.5 FSP1 500 kr1.50

Dela vidare!

Kommentera nedan!