Swansea City vs Derby County • Rekraketer
Annons
Speltips
Championship

Swansea City vs Derby County

Swansea City får ladda för en ny säsong i Championship till hösten. Derby County har fortfarande chans att nå spel i Premier League.

Avspark: 1 maj 20.45
Annons

Swansea City har onekligen hittat formen mot slutet av säsongen och är det fjärde bästa laget i serien sett till de åtta senaste matcherna. Men trots det är luckan upp till toppen för stor för laget som nu får rikta in sig på ytterligare en säsong i andraligan. Derby County har genom två raka segrar lagt beslag på den sista kvalplatsen för spel om avancemang till Premier League inför nästa säsong.

Hemmalag

Swansea City har blandat och gett i Championship efter att ha flyttats ned ur Premier League inför säsongen. Laget har gått igenom några tuffa perioder (bland annat sex förluster på åtta matcher i februari och mars) som tillintetgjort alla möjligheter att kunna studsa tillbaka till högstadivisionen. Men efter några starka veckor i ryggen med fem segrar på de sju senaste har Swansea City åtminstone närmat sig tabelltoppen. Just nu ligger klubben på en elfteplats med 63 poäng på 44 matcher. Inför matchen mot Derby County saknas skadade Luciano Narsingh och Erwin Mulder i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Derby County har siktet inställt på att ta sig upp till Premier League. Efter en stark slutspurt med tre segrar på de fyra senaste har laget i dagsläget lagt vantarna på den sista kvalplatsen för spel om avancemang. Derby County ligger därmed på en sjätteplats med 70 inspelade poäng på 44 matcher. Men med tanke på att Middlesborugh flåsar i nacken (samma poäng) är tre poäng ett måste om den sista ligaomgången inte ska bli till en onödig nagelbitare. Tränaren Frank Lampard brottas med en del skadeproblem inför mötet med Swansea City. Ikechi Anya, Curtis Davies, Craig Forsyth, Craig Bryson, Fikayo Tomori och Ashley Cole missar alla matchen. Dessutom är det osäkert huruvida Duane Holmes kan medverka.

Fem senaste matcherna

Statistik

Swansea City har snittat totalt 3.09 mål per match på hemmaplan i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Derby County är motsvarande snitt på bortaplan i ligan totalt 2.77 mål per match.

Swansea City har gjort minst 2 mål i de 6 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

Derby County har gjort minst 2 mål i de 4 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Swansea City har hållit nollan i endast 36 procent av lagets hemmamatcher.

Derby County har släppt in mål i 86 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Speltips

Swansea City har hittat formen och vill avsluta på allra bästa sätt inför hemmapubliken med en ny seger i säsongens sista match på hemmagräs. Derby County har allting att spela för när endast två omgångar återstår. Med tanke på att konkurrenten Middlesbrough (en placering bakom) ligger på samma poäng måste Frank Lampards mannar hitta poäng för att ta kommandot kring den sista kvalplatsen. Hemmalaget har hittat nätet i tio raka hemmamatcher och gjort minst två mål framåt i de sex senaste matcherna på hemmagräs. Derby County har vunnit tre av de fyra senaste och gjort minst två mål i de fyra senaste ligamatcherna. Allting talar för en fartfylld och öppen tillställning mellan ett hemmalag som kan spela avslappnat och ett bortalag som behöver tre poäng. Full fart framåt blir melodin. Därför spelas att båda lagen gör mål och att det blir över totalt tre mål gjorda i matchen på Liberty Stadium.

Djävulens advokat

Även om Derby County behöver kliva framåt och matchbilden därmed bör öppnas upp talar den inbördes historiken lagen emellan för någonting helt annat. Bara två av de fem senaste matcherna mellan lagen har slutat med att båda lagen gjort mål och att det blivit över tre mål totalt. Samtidigt finns en risk att ett Swansea City som befinner sig i ett ingemansland inte har energin eller motivation som krävs för att hitta nätet.


Publicerad: 1 maj 2019 klockan 14:00

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
1 maj 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500

1.90

Odds

Plusmeny
Barcelona vs Liverpool
Ö 4.5 SPM500 kr1.65

Dela vidare!

Kommentera nedan!