Sydkorea vs Mexiko • Rekraketer
Annons
Speltips
Fotbolls-VM

Sydkorea vs Mexiko

Mexiko stod för turneringens största överraskning i premiäromgången och känner doften av avancemang. Sydkorea är sänkta efter sin förlust.

Avspark: 23 jun 00.00
Annons

Sydkorea nådde inte alls upp till förväntningarna i den första gruppspelsmatchen mot Sverige (0-1). Nu behöver asiaterna en poäng (och allra helst seger) mot ett formstarkt Mexiko för att över huvud taget kunna drömma om att avancera till slutspel i mästerskapet. Mexiko stod för en fantastisk bragdmatch mot Tyskland (1-0) och har stärkt självförtroendet rejält efter sin taktiska megatriumf. En vinst mot Sydkorea och laget är mer eller mindre klart för åttondelsfinal.

Sydkorea

Sydkorea har haft en besvärlig vår efter ett lyckad kvalspel. Laget har inte vunnit en enda match sedan februari månad (1-0 i vändskapsmatchen mot Lettland) och har förtvivlat svårt att hitta rätt. Efter en tung smäll mot Sverige i den första gruppspelsomgången behöver sydkoreanerna ett osannolikt trendbrott för att kunna rubba ett formtoppat Mexiko. Park Joo-Ho missar eventuellt matchen mot Mexiko efter att ha tvingats utgå i mötet med Sverige på grund av skada.

Fem senaste matcherna

Mexiko

Mexiko överraskade alla i mötet med Tyskland där laget efter en taktisk succé lyckades kamma hem alla tre poängen. Nu sitter mexikanerna i förarsätet i gruppen och kan koppla ett ännu starkare grepp om avancemang i händelse av vinst mot Sydkorea. Mexiko har en skadefri trupp inför mötet med Sydkorea. Men Jesus Corona förväntas få chansen i startelvan efter att Javier Hernandez stått för en medioker insats i anfallslinjen mot Tyskland.

Fem senaste matcherna

Statistik

Mexiko imponerade i kvalspelet och gjorde mål i 88 procent av matcherna. Senaste mötet lagen emellan slutade hela 4-0 till Mexiko.

Sydkorea har bara gjort 1 mål på de 4 senaste matcherna.

Mexiko förlorade bara 1 av 16 matcher i kvalspelet.

Sydkorea har endast 1 seger på de 7 senaste matcherna.

Mexiko snittade 1.81 mål framåt per match i kvalet.

Speltips

Mexiko flög fram i mötet med stornationen och förhandsfavoriten Tyskland. Även i matchen mot ett avslaget och försvarsmässigt svagt Sydkorea förväntas förbundskapten Juan Carlos Osorios snillrika taktik skörda frukt. Mexiko vet vikten av en vinst för att behålla kommandot i gruppen. Och med tanke på lagets offensiva kraft finns all anledning att tro att mexikanerna kommer att göra slarvsylta av de uppgivna sydkoreanerna. Därför spelas att Mexiko vinner med två måls marginal. I händelse av att Mexiko bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Sydkorea behöver en vinst för att hålla drömmen om avancemang vid liv. Asiaterna kommer inte att lägga sig platta i mötet med ett Mexico som i sin tur har en till möjlighet att säkra en slutspelsplats i den sista gruppspelsmatchen mot Sverige. Om Sydkorea håller rent bakåt finns möjligheter till effektiva omställningar för Shin Tae-Yongs mannar. Någonting som skulle kunna förhindra att Mexiko springer iväg i matchen så väl spel- som målmässigt.


Publicerad: 23 juni 2018 klockan 06:09

Speltipset
Tips
2 (AH -1.0)
Avspark
23 jun 17.00
Resultat
Push
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.15

Odds

Plusmeny
Belgien vs Tunisien
Ö 2.51 000 kr2.06
Molde vs Stabaek
1 (AH -1.0)1 000 kr2.07

Dela vidare!

Kommentera nedan!