Sydney FC vs Adelaide United • Rekraketer
Annons
Speltips
A-League

Sydney FC vs Adelaide United

Sydney FC vill se till att säkra andraplatsen i ligan efter en ojämn period. Adelaide United jagar formen efter tre raka utan seger i ligaspelet.

Avspark: 28 feb 09.50
Annons

Sydney FC har vunnit grundserien i den australiska högstadivisionen de tre senaste säsongerna. Men den här upplagan av A-League ser klubben ut att få nöja sig med i bästa fall en andraplats efter att Perth Glor oväntat ryckt rejält i toppen av tabellen. Adelaide United är på väg in i slutspelet för andra året i rad efter en stabil säsong. Men nu behöver laget hitta spelet igen efter tre raka ligamatcher utan seger.

Hemmalag

Sydney FC inledde säsongen stabilt och förlorade bara två av de elva första matcherna i ligaspelet. Men de senaste veckorna har det gått tyngre för klubben som både förlorat mot bottenlaget Brisbane Roar och toppkonkurrenten Melbourne Victory i tät följd. Men trots det har Sydney FC lagt beslag på andraplatsen i tabellen med totalt 39 poäng på 20 matcher. Med sju matcher kvar av grundserien hoppas hemmalaget på att kunna hålla fast greppet om andraplatsen och därmed knipa en av semifinalplatserna i slutspelet. Inför matchen mot Adelaide United är det osäkert huruvida Trent Buhagiar, Siem de Jong och Christopher Zuvela kan medverka på grund av skadekänningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Adelaide United ser ut att kunna ta sin andra raka slutspelsplats efter en mer än habil säsong i A-League. Klubben har bara förlorat fem matcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Just nu ligger Adelaide United på en fjärdeplats i tabellen med 31 inspelade poäng på 20 matcher. Efter tre raka utan seger (senast 0-0 borta mot Newcastle Jets) behöver nu tränaren Marco Kurzs mannar resa sig för att hålla undan för de jagande lagen som kommer underifrån. I truppen saknas skadade trion Nikola Mileusnic, Ben Halloran och Lachlan Brook.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sydney FC har endast förlorat en av de tio senaste matcherna mot Adelaide United. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett även då hemmaspelande Sydney FC.

Sydney FC har gjort minst 1 mål i de 20 senaste matcherna i ligaspelet.

Adelaide United har bara vunnit 2 av de 9 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Sydney FC snittar 2.11 poäng på hemmagräs så här långt in i ligasäsongen.

Adelaide United har släppt in mål i 67 procent i bortamatcherna i ligan.

Speltips

Sydney FC behöver studsa tillbaka och hitta formen igen efter några bakslag den senaste tiden. Laget snittar 1.89 mål framåt per match på hemmagräs hittills i ligan den här säsongen och har inte förlorat på sex raka hemmamatcher. Adelaide United har hela åtta poängs marginal i slutspelsjakten och har inte lika mycket att spela för jämfört med ett Sydney FC som endast har en poäng ner till trean Melbourne Victory. Historiskt sett har Sydney FC varit numret större när det kommer till inbördes möten och vunnit de tre senaste matcherna mot Adelaide United på hemmaplan. Form, hemmafördel och tabelläge talar för en hemmaseger. Därför spelas 1 (DNB) i matchen på Leichhardt Oval. Vid ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Även om Sydney FC historiskt sett har haft lätt för Adelaide United är hemmalaget i svaj efter några mindre bra insatser (bland annat chockförlusten mot nästjumbon Brisbane Roar med 1-2) den senaste tiden. Samtidigt har gästerna inte förlorat någon av de fyra senaste bortamatcherna i ligaspelet och har totalt bara en förlust på de sju senaste i ligan.


Publicerad: 28 februari 2019 klockan 23:49

Speltipset
Tips
1 (DNB)
Avspark
28 feb 09.50
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.53

Odds

Plusmeny
Churchill Brothers vs Chennai City
BLGM1 000 kr1.85

Dela vidare!

Kommentera nedan!