Sydney FC vs Brisbane Roar • Rekraketer
Annons
Speltips
A-League

Sydney FC vs Brisbane Roar

Sydney FC har chansen att gå upp i serieledning i händelse av seger. Brisbane Roar behöver vända trenden för att lyfta i tabellen.

Avspark: 28 dec 00.00
Annons

Sydney FC tog en viktig bortaseger mot Perth Glory i den senaste ligaomgången och har nu knaprat in på avståndet i tabelltoppen. En ny seger kan se till att laget nyper serieledningen från Melbourne Victory och tar kommandot i tabellen. Brisbane Roar är helt under isen efter en tung period i ligaspelet. Men med en ny tränare på plats finns hopp om att kunna vända trenden och påbörja en klättring i tabellen.

Hemmalag

Sydney FC har hittat tillbaka till formen med två raka ligasegrar (3-1 mot Western Sydney och 2-1 mot Perth Glory) och har nu blandat sig i striden om förstaplatsen i den australiensiska förstadivisionen. Laget ligger föär tillfället på en tredjeplats i tabellen med 17 poäng på 9 matcher. När klubben nu tar sig an jumbolagen Brisbane Roar och Central Coast Mariners på hemmaplan bubblar truppen av hunger. Med endast tre poäng upp till serieledande Melbourne Victory kan Sydney FC knappast skylla på bristande motivation när de nu har ett strålande läge att rusa ända upp till toppen av tabellen. Inför matchen mot Brisbane Rovers saknas skadade kvartetten Jop van der Linden, Ben Warland, Christopher Zuvela och Trent Buhagiar i matchtruppen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Brisbane Roar har inte alls fått den start på säsongen som laget önskade sig. Med bara en enda seger (2-0 hemma mot mittenlaget Melbourne City i slutet av november) i ligaspelet råder mer eller mindre krisläge i leden. Tränaren John Aloisi avgick för några dagar sedan och nu hoppas klubben på en posiotiv injektion genom interimlösningen Darren Davies. Brisbane Roar (som släppt in totalt åtta mål på de två senaste matcherna i ligaspelet) ligger just nu tvåa från slutet på en niondeplats med endast 6 inspelade poäng på 9 matcher. Ett rejält trendbrott krävs om laget ska vända på skutan och påbörja en klättring upp till slutspelsplats i tabellen. Nye tränaren Darren Davies får klara sig utan skadade mittfältaren Brett Holman i mötet med Sydney FC.

Fem senaste matcherna

Statistik

I tre av de fyra senaste matcherna mellan Sydney FC och Brisbane Rovers har det blivit minst tre mål gjorda totalt. Det senaste mötet lagen emellan slutade dock bara 1-1.

Sydney FC har gjort mål i 100 procent av sina hemmamatcher i ligan.

Brisbane Roar snittar hela 3.40 mål totalt per bortamatch i ligaspelet.

Sydney FC har släppt in mål i 78 procent av säsongens ligamatcher.

Brisbane Roar har släppt in minst 2 mål i sina 5 senaste bortamatcher.

Speltips

Sydney FC växte av uddamålssegern mot då förstaplacerade Perth Glory och är nu fullpumpat av både självförtroende och motivation efter att avstånden krympt i toppen av tabellen. Brisbane Roar har bara tagit en enda seger så här långt in på ligasäsongen och förlorat fyra raka matcher. Hemmalaget passerar spelad mållina i sex av de sju senaste matcherna. För gästerna passeras linan i fem av de sju senaste. Ett Sydney FC som vill sätta ännu större tryck på lagen i toppen och i händelse av en storseger även övertar serieledningen kommer att sätta full fart framåt för att desarmera ett bortalag helt ur slag. Allting talar för en böljande sammandrabbning där Sydney FC helt klart är stora favoriter till att ta en ny seger och fortsätta klättringen i tabellen. Och med tanke på båda lagens respektive målkalas den senaste tiden (Sydney FC har släppt in mål i sex raka ligamatcher) pekar det mesta även på att det blir nätrassel i överflöd. Därför spelas att Sydney FC vinner och att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen.

Djävulens advokat

Även om det mesta talar för att Sydney FC tar sin tredje raka seger i ligaspelet finns det vissa saker som pekar mot att det blir en jämn tillställning på Jubilee Stadium. Sydney FC är det näst sämsta hemmalaget i serien (bara en enda seger så här långt). Brisbane Roar har sannerligen inte imponerat i de senaste ligaomgångarna med två raka storförluster i ryggen. Men efter att John Aloisi avgått som tränare bara för några dagar sedan finns en möjlighet att laget omedelbart fått ny energi av att Darren Davies klivit in som temporär lösning och därmed ser en möjlighet att studsa tillbaka med besked.


Publicerad: 28 december 2018 klockan 22:08

Speltipset
Tips
1 + Ö 2.5
Avspark
28 dec 09.50
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

2.10

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!