Sydney FC vs Perth Glory • Rekraketer
Annons
Speltips
A-League

Sydney FC vs Perth Glory

Sydney FC vill ge hemmafansen en tidig julklapp i ligans slutskede. Perth Glory har säkrat förstaplatsen inför ett stundande slutspel.

Avspark: 17 apr 11.50
Annons

Sydney FC slutade etta i grundserien i fjol och hade siktet inställt på att replikera succén även den här säsongen. Men trots en stabil insats får laget nu kriga för att säkra andraplatsen när bara två matcher kvarstår. Perth Glory är överraskningslaget som tagit hela A-League med storm. Med endast två förluster i grundserien har klubben redan säkrat segern och kommer att kliva in i slutspelet som favoriter.

Hemmalag

Sydney FC inledde visserligen säsongen svajigt och vann bara två av de fem första matcherna i den australiska högstaligan. Men längs med vägen har de regerande mästarna (i grundserien) fått upp farten och klättrat i tabellen. Just nu ligger Sydney FC på en andraplats med 49 poäng på 25 matcher. Med två matcher kvar och åtta poäng upp till serieledarna får nu hemmalaget rikta in sig på att hålla undan för ett jagande Melbourne Victory (som laget slog med 2-1 på hemmaplan i ligaspelet för några veckor sedan) och säkra andraplatsen för att ta sig sig direkt till en semifinal i slutspelet. Full fart framåt och tre poäng är det enda som gäller för tränaren Graham Arnold och hans mannar inför den på förhand rafflande toppduellen mot Perth Glory.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Perth Glory slutade på en blygsam åttondeplats förra säsongen. Men årets upplaga av A-League har gått betydligt bättre för laget som kört över mer eller mindre allt motstånd i grundserien. Med endast två förluster totalt har Perth Glory lagt vantarna på förstaplatsen i tabellen med hela 57 inspelade poäng på 25 matcher. Med säkrad titel och en plats i semifinalen i det slutspel som snart står för dörren sjuder gästerna av självförtroende. En ny seger mot Sydney FC (som laget hemmaslog tidigare i år) skulle ge ytterligare skjuts när Perth Glory nu ställer in siktet på att även ta hem den totala mästerskapstiteln efter en smått ofattbar säsong.

Fem senaste matcherna

Statistik

Åtta av de nio senaste matcherna mellan Sydney FC och Perth Glory har slutat med minst tre mål gjorda totalt. Allra senast slutade det 3-1 till ett för dagen hemmaspelande Perth Glory.

Sydney FC har släppt in mål i 67 procent av lagets ligamatcher på hemmagräs.

Perth Glory snittar totalt 3.00 mål per bortamatch i ligan så här långt.

Sydney FC har hittat nätet i 92 procent av hemmamatcherna i ligan hittills.

Perth Glory har gjort mål i 92 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.

Speltips

Sydney FC har fortfarande inte säkrat andraplatsen (och därmed en semifinalplats) i australiska A-Laegue. Med endast två poäng ner till jagande Melbourne Victory på tredjeplatsen har hemmalaget knappast råd att slappna av när två matcher kvarstår av grundserien. Men Perth Glory har redan säkrat förstaplatsen och kan spela avslappnat och vila upp sig inför det stundande slutspelet. För Sydney FC går spelet in i tre av de fyra senaste och laget har gjort mål i fyra raka matcher. Visserligen har Perth Glory inte varit delaktiga i några större målfester på senare tid. Men nu när ett hungrigt Sydney FC jagar andraplatsen talar allting för en urladdning till sammandrabbning mellan två topplag som onekligen vill se till att pinka revir inför avslutet på ligasäsongen. Hela åtta av de nio senaste matcherna mellan lagen passerar dessutom spelad lina utan problem. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Netstrata Jubilee Stadium.

Djävulens advokat

Även om Sydney FC och Perth Glory historiskt sett brukar bjuda på målkalas när de möts är statistiken för lagen den här säsongen inte lika imponerande. För hemmalaget går spelet in i endast 50 procent av lagets matcher på hemmaplan. Även för Perth Glory är motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet 50 procent. Ett tidigt mål krävs för att vrida upp temperaturen inne på Netstrata Jubilee Stadium.


Publicerad: 17 april 2019 klockan 19:24

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
17 apr 11.50
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!