Sylvia vs Umeå • Rekraketer
Annons
Speltips
Division 1

Sylvia vs Umeå

Sylvia jagar en topplacering efter en ojämn inledning på ligasäsongen. Umeå har chansen att överta serieledningen i händelse av seger.

Avspark: 9 jun 15.00
Annons

Sylvia är nykomlingen som blandat och gett så här långt in på säsongen. Men laget har nu chansen att närma sig en uppflyttningsplats i händelse av en ny seger. Umeå jagar avancemang till Superettan och har inlett säsongen i Division 1 starkt. Laget har vunnit sex av de sju senaste matcherna och kan nu ta över förstaplatsen i tabellen.

Hemmalag

Sylvia tog sig till Division 1 efter att ha vunnit sin serie förra året. Och visst har klubben fått med sig lite medvind in i den nya säsongen. Efter en småskral inledning (två raka förluster) på säsongen har nu klubben från Norrköping fått i gång maskineriet. Med tre segrar på de fem senaste ligger Sylvia trea i formtabellen. Med en stabil åttondeplacering och totalt 16 poäng på 11 matcher finns hopp om en framgångsrikt säsong. Upp till tredjeplatsen är det i dagsläget endast tre poäng. En seger hemma mot ligatvåan Umeå skulle onekligen ge Sylvia en rejäl knuff framåt och öka sjölvförtroendet inför den resterande delen av säsongen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Umeå var aldrig riktigt nära att kunna utmana om avancemang i fjolårets upplaga av Division 1. Till slut landade klubben på en femteplats med tio poäng upp till den åtråvärda kvalplatsen. Men den här säsongen ser laget ut att ha växlat upp några nivåer. Efter en stark inledning är nu Umeå inne i ett fint flyt med sex segrar (senast 1-0 hemma mot Gefle) på de sju senaste matcherna. För tillfället ligger laget på en andraplats med hela 24 inspelade poäng på 11 matcher. En ny trepoängare borta mot Sylvia kan innebära att klubben övertar serieledningen från Akropolis. En rejäl morot.

Fem senaste matcherna

Statistik

Sju av de nio senaste matcherna mellan Sylvia och Umeå har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan för några år sedan slutade dock 4-0 till ett för dagen bortaspelande Sylvia.

Sylvia snittar hela 4.33 mål totalt per hemmamatch i ligaspelet.

Umeå har gjort mål i 80 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Sylvia har hållit nollan i endast 17 procent av ligamatcherna på hemmagräs.

Umeå har gjort minst 1 mål framåt i de 8 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

För Sylvia har båda lagen gjort mål i 67 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Umeå på bortaplan är 60 procent. Hemmalaget har fått upp farten mot slutet och är det tredje formstarkaste laget i serien. Sylvia har i snitt gjort hela 2.50 mål framåt per match på hemmaplan i ligan och samtidigt släppt in mål i 83 procent av hemmamatcherna. Umeå jagar serieledningen och är i kanonslag med sex segrar på de sju senaste. Gästerna har bara misslyckats med att göra mål i 20 procent av bortamatcherna i ligan och har släppt in mål i 80 procent av matcherna på bortagräs. Två lag som brukar bjuda upp till dans möts i vad som lär bli en svängig och intensiv uppgörelse där tre oerhört viktiga poäng i toppstriden står på spel. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Östgötaporten.

Djävulens advokat

Visserligen är det två formstarka och målglada lag som ställs mot varandra. Men frågan är hur Sylvia mår efter den tunga utskåpningen (0-6) som Sollentuna stod för i den senaste ligamatchen. Kan de studsa tillbaka efter nederlaget? Samtidigt har Umeå lyckats nolla sina motståndare i två av de tre senaste matcherna i ligaspelet.


Publicerad: 9 juni 2019 klockan 10:23

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
9 jun 15.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.53

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!