Syrianska vs Värnamo • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Syrianska vs Värnamo

Syrianska kan studsa tillbaka till Superettan efter en stark säsong. Värnamo vill kröna en succéartad upphämtning med säkrat kontrakt.

Avspark: 14 nov 00.00
Annons

Syrianska åkte ur Superettan i fjol. Men efter bara en säsong i den svenska tredjedivisionen har nu klubben en möjlighet att ta sig tillbaka direkt. Värnamo såg länge ut att gå mot nedflyttning efter en bedrövlig förstahalva av säsongen. Men efter en i det närmaste magisk uppryckning tog sig laget över strecket och i slutändan var klubben snubblande nära att säkra kontraktet i den sista matchen av grundserien. Nu möts de båda lagen i ett rafflande kvalmöte om en plats i Superettan nästa säsong.

Hemmalag

Syrianska har onekligen fått ordning i leden efter att ha åkt ur Superettan förra hösten. Efter en beskedlig säsong har laget nu självförtroende inför kvalspelet mot Värnamo. I grundserien slutade klubben till slut på en andraplats i tabellen (nio poäng efter suveränerna Västerås) med 59 poäng på 30 matcher. Syrianska har i synnerhet visat sig starka på hemmaplan i Södertälje i slutskedet av säsongen. Med nio raka matcher på hemmagräs utan förlust lever förhoppningen om att kunna ta med sig ett fint resultat inför returmatchen på bortaplan mot Värnamo nästa vecka. Högerbacken Isa Demir missar dagens match på grund av avstängning.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Värnamos säsong har verkligen haft två ansikten. Efter en minst sagt katastrofal förstadel (bara en seger på de femton första matcherna) har laget höjt sig ofantligt många nivåer och presterat med kniven mot strupen hela hösten. Sju raka matcher utan förlust direkt efter sommaruppehållet satte tonen för tränare Roar Hansens mannar som nu vill sätta punkt för upphämtningen genom att nita dit Syrianska i kvalduellen. I grundserien slutade Värnamo på en trettondeplats (precis under kvalstrecket) med 32 inspelade poäng på 30 matcher. Med tanke på att klubben hade säkrat fortsatt spel i Superettan genom en vinst mot Frej (i en match som slutade 0-1) i den sista omgången är det ett hungrigt och revanschlystet bortalag som kommer att äntra Södertälje Arenas matta.

Fem senaste matcherna

Statistik

Värnamo har inte förlorat mot Syrianska i de sju senaste matcherna lagen emellan. De två senaste mötena vann Värnamo dessutom komfortabelt med 6-1 respektive 5-1.

Syrianska har släppt in mål i de 9 senaste tävlingsmatcherna.

Värnamo har bara förlorat 26 procent av matcherna efter sommaruppehållet.

Syrianska har släppt in mål i 80 procent av sina hemmamatcher den här säsongen.

Värnamo har gjort mål i 67 procent av matcherna i grundserien.

Speltips

Syrianska har förvisso gått starkt den här säsongen och hade bara överlägsna Västerås framför sig i tabellen. Men efter att Värnamo förstärkt laget under sommaren har det blåst positiva vindar kring klubben som vid vinst över två matcher mot Syrianska syr ihop ett mirakel. Motivationen och revanschlustan (tung uddamålsförlust mot Frej i sista omgången) är ett finfint bränsle för ett Värnamo som krossat Syrianska i de senaste mötena klubbarna emellan. Allting talar för att bortalaget går vinnande ur striden om en plats i Superettan och kliver in i försäsongen med ny energi. Men för att säkra upp insatsen (på grund av hemmafördel och att det handlar om ett dubbelmöte) spelas Värnamo med handikappet AH (0.0) i matchen. Vid oavgjort får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Även om Värnamo har stått för en imponerande upphämtning under sensommaren och hösten går det inte att underskatta den medvind som ett lag i verklig framgång (läs Syrianska) upplever. Hemmalaget har radat upp segrar under säsongen och framför allt tagit sina poäng på hemmagräs. Dessutom har Värnamo inte alls imponerat på bortaplan under säsongen och bland annat förlorat mot bottenkollegor som Norrby, Gefle och Landskrona. Syrianska vill ha med sig ett bra resultat inför returen och kommer att satsa framåt för att hitta ett gångbart resultat. Någonting som kan göra det svårt för Värnamo att hitta tillräckligt med chanser i matchen för att sno åt sig tre poäng.


Publicerad: 14 november 2018 klockan 17:44

Speltipset
Tips
2 (AH 0.0)
Avspark
14 nov 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.55

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!