Teneriffa vs Sporting Gijon • Rekraketer
Annons
Speltips
Segunda Liga

Teneriffa vs Sporting Gijon

Teneriffa har säkrat kontraktet och blir kvar i Segunda Liga nästa säsong. För Sporting Gijon lever fortfarande hoppet om en direktplats till La Liga.

Avspark: 18 maj 00.00
Annons

Teneriffa drömde om att kunna upprepa fjolårets succéartade säsong i Segunda Liga. Men det har gått tungt för klubben som är cementerad i mittenskiktet och inte har någonting att spela för längre. För Sporting Gijon är avancemang till La Liga en möjlighet, men för att nå en direktplats krävs en vinst borta mot just Teneriffa för att drömmen ska leva vidare in i de två sista omgångarna av säsongen. Upplagt för dramatik på Estadio Heliodoro Rodríguez López.

Hemmalag

Teneriffa var nära att ta sig upp till La Liga i fjol (slutade på en fjärdeplats i Segunda Liga), men i år har det gått betydligt tyngre för klubben som ligger på en elfteplats med 54 inspelade poäng på 39 matcher. Laget befinner sig därmed i ett ingenmansland. Kontraktet är säkrat, men det finns ingen möjlighet att nå ett kvalspel och i förlängningen ett eventuellt ett serieavancemang. Formen är allt annat än bra med fem raka matcher utan seger (senast 1-1 borta mot Reus). Mot Sporting Gijon saknas skadade trion Aitor Sanz, Samuele Longo (lagets bäste målskytt) och Tyronne.

Bortalag

Sporting Gijon åkte ur La Liga i fjol, men är på väg att ta studsa tillbaka direkt. Efter en strålande vårperiod (åtta raka segrar) har klubben borrat sig uppåt i tabellen och ligger just nu på en tredjeplats med 68 poäng på 39 matcher. Laget har bara fyra poäng upp till en direktplats till högstadivisionen och behöver hitta tillbaka till vinnarformen efter två raka uddamålsförluster (1-2 mot toppkonkurrenten Zaragoza och 2-3 mot Barcelona B) för att kunna utmana. Inför det orimligt viktiga bortamötet med Teneriffa får Sporting Gijon klara sig utan skadade mittbacken Juan Quintero.

Statistik

Teneriffa har inte lyckats vinna mot Sporting Gijon på de sex senaste matcherna lagen emellan. Senaste mötet i slutet av december förra året slutade 3-0 till Sporting Gijon.

Teneriffa har vunnit endast 2 hemmamatcher mot motstånd på övre halvan av tabellen.

Sporting Gijon har bara 2 förluster på de 14 senaste matcherna.

Teneriffa har inte vunnit någon av sina 5 senaste matcher.

Sporting Gijon har ligans tredje bästa defensiv med bara 35 mål insläppta.

Speltips

Teneriffa har ingenting att spela för med tre omgångar kvar. Något som syns i resultatraden den senaste tiden. Hemmalaget har förtvivlat svårt att vinna nu när motivationen tryter och vassaste målskytten Longo borta på grund av skada. Sporting Gijon behöver vinna för att över huvud taget kunna drömma om en direktplats till La Liga. Bortalaget har förvisso två raka förluster i bagaget, men nu är det kniven mot strupen och ett guldläge att utmana toppduon Rayo Vallecano och Huesca genom tre pinnar mot ett semestersömnigt Teneriffa. Full fart framåt! Därför spelas 2 (DNB) vilket ger insatsen tillbaka i händelse av ett oavgjort resultat.


Publicerad: 18 maj 2018 klockan 08:06

Speltipset
Tips
2 (DNB)
Avspark
18 maj 21.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.72

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!