Tianjin Teda vs Guangzhou Evergrande • Rekraketer
Annons
Speltips
CFA Super League

Tianjin Teda vs Guangzhou Evergrande

Tianjin Teda behöver en seger för att kunna närma sig tabelltoppen. Guangzhou Evergrande har siktet inställt på att överta serieledningen.

Avspark: 11 jul 14.00
Annons

Tianjin Teda klarade kontraktet med minsta möjliga marginal (målskillnad) förra säsongen. Men den här upplagan av den kinesiska högstaligan ser klubben ut att kunna ta en placering på den övre tabellhalvan. Guangzhou Evergrande har fått upp vittringen på förstaplatsen och ligger nu bara några få poäng bakom serieledande Beijing Guoan.

Hemmalag

Tianjin Teda inledde säsongen med två raka förluster. Och visst kändes det för ett tag som att klubben ånyo skulle få ställa in sig på en svettig bottenstrid i CFA Super League. Men efter att ha plockat totalt sex segrar hittills ser läget lovande ut inför fortsättningen. Tianjin Teda ligger på en stabil sjundeplats i tabellen med 22 poäng på 16 matcher och kan närma sig toppkvartetten i händelse av en ny seger. Men med tanke på att den senaste segern mot Guangzhou Evergrande kom för sex (!) år sedan behövs onekligen en topprestation hemma på Tianjin Olympic Center Stadium.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Guangzhou Evergrande slutade på en snöplig andraplats (fem poäng bakom Shanghai SIPG) förra året. Den här säsongen är siktet inställt på revansch för storklubben som nu verkligen fått upp farten på allvar i den kinesiska högstaligan. Med sju raka segrar (senast 3-1 på bortaplan mot Tianjin Tianhai) finns det onekligen hopp om att laget ska kunna gnaga sig ikapp och förbi serieledande Beijing Guoan. Guangzhou Evergrande har vunnit sju av sina hittills åtta bortamatcher och ser ut att ha rysligt gott om självförtroende i truppen inför det viktiga bortamötet med Tianjin Teda.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fem av de sex senaste matcherna mellan Tianjin Teda och Guangzhou Evergrande passerar spelad mållina. Men allra senaste mötet lagen emellan slutade endast 1-0 till ett för dagen hemmaspelande Guangzhou Evergrande.

Tianjin Teda har hittat nätet i 88 procent av lagets hemmamatcher i ligan.

Guangzhou Evergrande snittar 3.25 mål totalt per bortamatch i ligaspelet.

Tianjin Teda har hållit nollan i endast 12 procent av ligamatcherna på hemmagräs.

Guangzhou Evergrande har gjort minst 2 mål framåt i de 5 senaste ligamatcherna.

Speltips

För Tianjin Tedas del har spelad lina gått in i 50 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Båda lagen har nätat i 75 procent av hemmamatcherna. Guangzhou Evergrande kliver över mållinan i 62 procent av bortamatcherna i ligaspelet hittills och båda lagen har hittat nätet i 50 procent av matcherna på bortagräs. Tianjin Teda har gjort mål i fem raka hemmamatcher i ligan och totalt sett gjort mål i hela 88 procent av hemmamatcherna. Samtidigt har Guangzhou Evergrande gjort minst två mål i de fem senaste ligamatcherna. Två lag som brukar bjuda på öppna spjäll gör upp om poängen i vad som lär bli en fartfylld och underhållande tillställning. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt och att båda lagen nätar i matchen på Tianjin Olympic Center Stadium.

Djävulens advokat

Även om Tianjin Teda onekligen brukar kunna prestera (åtminstone målmässigt) på hemmaplan ställs laget nu mot ett oerhört formstarkt motstånd i form av ligatvåan Guangzhou Evergrande. Dessutom har båda lagen gjort mål i endast en av de nio (!) senaste matcherna lagen emellan. Får gästerna in ett ledningsmål kan det bli en jobbig eftermiddag för hemmalaget.


Publicerad: 11 juli 2019 klockan 12:09

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
11 jul 14.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!