Toronto vs Sporting KC • Rekraketer
Annons
Speltips
MLS

Toronto vs Sporting KC

Toronto måste vända trenden för att försvara sin slutspelsplats. Sporting KC behöver en seger för att närma sig tabelltoppen.

Avspark: 7 jun 01.00
Annons

Toronto vill ta revansch på fjolårssäsongen då laget missade en plats i slutspelet. Men nu behövs poäng för att undvika ett potentiellt tabellras. Sporting KC tog sig ända fram till en konferensfinal i fjol. Men den här säsongen har börjat tufft för klubben som sladdar i tabellen och har ett glapp upp till slutspelsplatserna.

Hemmalag

Toronto slutade på en blygsam niondeplats i Eastern Conference förra året. Därmed missade kanadickerna slutspelet. Den här säsongen är laget ute efter revansch. Visserligen ligger Toronto på en slutspelsplats genom sjundeplacering och 18 poäng på 14 matcher. Men efter den strålande inledningen av säsongen med tre raka segrar har laget nu tappat rejält med styrfart på sistone. Med sex raka matcher utan seger (senast 1-1 borta mot Vancouver Whitecaps) behövs nu en seger för att hitta tillbaka till självförtroendet och försvara den åtråvärda slutspelsplatsen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Sporting KC tog sig långt i fjolårets upplaga av MLS. Klubben krigade sig ända fram till en konferensfinal (förlust mot Portland Timbers med totalt 2-3) och tog med sig fin medvind in i det nya året. Men hittills har det gått trögt för laget som ligger på en svag tiondeplats i Western Conference med endast 18 inspelade poäng på 16 matcher. Med bara tre segrar totalt i ligaspelet hittills (och endast en seger på de tio senaste) befinner sig ett ruggigt formsvagt Sporting KC nu helt under isen. En rejäl uppryckning krävs om det ska bli tal om slutspel för klubben även den här säsongen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Nio av de elva senaste matcherna mellan Toronto och Sporting KC har passerat spelad lina och slutat med att båda lagen gjort mål. Senaste mötet lagen emellan slutade 2-2.

Toronto snittar totalt 3.63 mål per hemmamatch i ligan så här långt.

Sporting KC har släppt in minst 1 mål i de 12 senaste matcherna i ligaspelet.

Toronto har hållit nollan i endast 25 procent av hemmamatcherna i ligan.

Sporting KC har gjort mål i 83 procent av lagets ligamatcher på bortagräs.

Speltips

För Toronto har båda lagen gjort mål i 75 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Dessutom passeras spelad mållina i hela 88 procent av matcherna på hemmagräs. För Sporting KC har båda lagen hittat nätet i 83 procent av ligamatcherna på bortaplan. Och även om det blivit minst tre mål i endast 33 procent av lagets bortamatcher talar det mesta för att vi får se ännu en rafflande duell mellan två lag som historiskt sett trivs mot varandra. Spelet går nämligen in i hela nio av de elva senaste matcherna. Såväl Toronto som Sporting KC är i behov av segrar efter svajiga perioder i ligaspelet. Räkna med full fart och böljande spel. Därför spelas att båda lagen gör mål och att det totalt blir minst tre mål gjorda i matchen på BMO Field.

Djävulens advokat

Även om Toronto och Sporting KC brukar bjuda på sevärda målkalas har båda lagen haft problem i ligaspelet den senaste tiden. Med tanke på att spelad lina endast går in i 33 procent av gästernas ligamatcher på bortagräs finns en risk att vi inte får se den sprudlande tillställning som vi på förhand ser fram emot. Ett tidigt mål av bortalaget skulle gynna matchbilden och i sin tur lagd lapp.


Publicerad: 7 juni 2019 klockan 08:17

Speltipset
Tips
Ö 2.5 + BLGM
Avspark
7 jun 01.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.83

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!