Tottenham vs Chelsea • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Tottenham vs Chelsea

Tottenham har fått upp ångan igen och kan klättra i toppen av tabellen. Chelsea har möjlighet att kliva upp på på en andraplats vid seger.

Avspark: 24 nov 00.00
Annons

Tottenham ser ut att gå mot ännu en fin säsong trots strul utanför planen och provisoriskt spel på Wembley Stadium. Med fyra raka segrar har klubben nu en chans att krympa avståndet upp till serieledande Manchester City. Chelsea har imponerat under nye tränaren Maurizio Sarri och är fortfarande obesegrade i ligaspelet så här långt in på säsongen. Nu möts lagen i ett hett London-derby.

Hemmalag

Tottenham har slagit sig in bland de fyra främst i tabellen på allvar de senaste åren och tog en Champions League-plats för tredje året i rad förra säsongen. Även den här säsongen har börjat fint för Spurs som trots bekymmer utanför planen (försenad arenaflytt) presterat bra i ligaspelet. Efter en mindre svacka i början av september (förluster mot Watford och Liverpool) har Tottenham höjt sig några nivåer och vunnit sex av de sju senaste matcherna. För tillfället ligger laget på en fjärdeplats i tabellen med 27 poäng på 12 matcher. Tränaren Mauricio Pochettino får klara sig utan skadade kvartetten Davinson Sánchez, Danny Rose, Mousa Dembélé och Vincent Janssen i mötet med Chelsea. Dessutom är både Jan Vertonghen och Kieran Trippier osäkra för spel.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Chelsea har verkligen imponerat så här långt in på säsongen och inte förlorat en enda match i ligaspelet. Maurizio Sarri har onekligen injicerat ny energi i truppen som vid en seger mot Tottenham kan positionera sig som riktiga titelutmanare. Just nu ligger klubben på en tredjeplats i tabellen med 28 inspelade poäng på 12 matcher. Med i princip ordinarie manskap har Chelsea en ypperlig möjlighet att ta ett kliv i toppen och distansera sig från London-rivalerna Tottenham och Arsenal. I alla stormöten hittills i ligaspelet (Arsenal, Manchester United och Liverpool) har Chelsea lyckats göra mål. I truppen saknas endast skadade junioren Ethan Ampadu. Men även mittfältsmotorn Mateo Kovacic är ett frågetecken inför matchen mot Tottenham.

Fem senaste matcherna

Statistik

Fem av de sex senaste mötena mellan Tottenham och Chelsea har slutat med fler än två mål gjorda totalt. Den senaste matchen slutade 3-1 till ett då bortaspelande Tottenham.

Tottenham har gjort mål i 92 procent av matcherna i ligan hittills.

Chelsea snittar totalt 2.92 mål per match i ligaspelet så här långt.

Tottenham har släppt in mål i 75 procent av sina hemmamatcher i Premier League.

För Chelsea har 3 av de 4 senaste bortamatcherna passerat spelad mållina.

Speltips

Tottenham och Chelsea brukar bjuda upp till dans när de drabbar samman. De tre senaste mötena mellan lagen har passerat spelad lina. Och ingenting talar för att trenden bryts nu när lagen gör upp om viktiga poäng i toppen av tabellen. Tottenham har rest sig efter förlusten mot Manchester City (0-1) och kommer med fyra raka segrar i ryggen. Samtidigt är Chelsea (som är näst målrikast av alla lag i serien) obesegrat så här långt och kan i händelse av seger ta sig upp på en andraplats i tabellen och flåsa just serieledande Manchester City i nacken. Båda lagen kommer att gå för segern för att koppla ett fastare grepp om en plats bland de fyra främsta i tabellen. Allting talar för en böljande tillställning med chanser i överflöd åt båda håll. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen på Wembley Stadium.

Djävulens advokat

Ser vi till inbördes möten borde spelad lina gå in utan några större bekymmer. Men om vi ser till lagens övriga matcher så här långt in på säsongen har det inte direkt funnits någon konsekvent målkalasande hos något av lagen. För Tottenham har bara en (!) av lagets sex senaste matcher slutat med över två mål gjorda totalt. För Chelsea ser det visserligen lite bättre ut. Men uddamålssegern mot BATE Borisov (1-0) följdes upp av ett mållöst möte med Everton allra senast. Frågan är om det fortfarande finns torrt krut i London-lagens bössor eller om det i stället blir ett riskminimerande ställningskrig på Wembley Stadium där ingen vågar kliva fram för att blotta sig bakåt.


Publicerad: 24 november 2018 klockan 14:20

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
24 nov 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.66

Odds

Plusmeny
Fulham vs Southampton
U 2.51 500 kr1.90
Hull vs Nottingham
21 500 kr2.87
Atlético Madrid vs Barcelona
1X2 000 kr1.61

Dela vidare!

Kommentera nedan!