Tottenham vs Manchester United • Rekraketer
Annons
Speltips
Premier League

Tottenham vs Manchester United

Tottenham vill haka på toppduon i tabellen genom en ny seger. Manchester United andas ny luft efter ett tränarbyte som gett effekt.

Avspark: 13 jan 17.30
Annons

Tottenham har fortfarande inte gett upp hoppet om att utmana Liverpool och Manchester City om ligatiteln. Med bara en förlust på de sju senaste har London-klubben onekligen skaffat sig ett fint utgångsläge inför en intensiv vår. Efter förlusten på hemmaplan senast (1-3 mot Wolverhampton) finns det rejält med revanschlusta hos Mauricio Pochettinos mannar. Manchester United har höjt sig flera nivåer efter att norrmannen Ole Gunnar Solskjaer tillträdde som ny tränare får några veckor sedan. Fyra raka segrar i ligaspelet (senast 2-0 på bortaplan mot Newcastle) har ökat tron på att kunna slå sig in bland de fyra främsta och säkra fortsatt spel i Champions League till hösten.

Hemmalag

Tottenham ser ånyo ut att gå mot en fin säsong efter att ha slutat tvåa och trea de två senaste upplagorna av Premier League. Efter derbyförlusten mot Arsenal (2-4) i november har Spurs verkligen växlat upp farten och nu tagit sex segrar på de sju senaste. Laget ligger för närvarande på en tredjeplats i tabellen med 48 poäng på 21 matcher och skuggar därmed toppduon Manchester City (två poäng före) och Liverpool (nio poäng före med en match mer spelad). En seger hemma mot Manchester United som laget slog på bortaplan i höstas skulle stärka truppens tro på att de fortfarande kan blanda sig in i striden om ligaguldet. Tottenham har gjort mål i 89 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet och passerar spelad mållina i fyra av de fem senaste hemmatcherna. Inför matchen mot Manchester United saknas skadade mittfältaren Victor Wanyama. Även Eric Dier och Lucas Moura är osäkra kort och kan missa matchen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Manchester United såg länge ut att gå mot en medioker säsong. Men efter att Mourinho lämnat klubben har nye tränaren Ole Gunnar Solskjaer verkligen fått fart på laget. Fyra raka segrar i ligaspelet har lett till att Manchester United nu har fjärdeplatsen inom räckhåll. Just nu ligger klubben på en sjätteplats med 38 inspelade poäng på 21 matcher. En ny seger skulle innebära att Manchester United avancerar ytterligare och i bästa fall petar ned Arsenal från femteplatsen. The Red Devils passerar linan i sex av de sju senaste och har gjort mål i alla bortamatcher den här säsongen. I mötet med Tottenham får Solskjaer klara sig utan skadade Marcos Rojo och avstängde Eric Bailly. Dessutom kan Paul Pogba, Alexis Sanchez och Chris Smalling missa matchen.

Fem senaste matcherna

Statistik

De två senaste matcherna mellan Tottenham och Manchester United har slutat med minst tre mål gjorda totalt. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade hela 3-0 till ett då bortaspelande Tottenham.

Tottenham har gjort minst 1 mål i de 11 senaste ligamatcherna.

Manchester United snittar hela 3.73 mål totalt per bortamatch i ligan.

Tottenham har bara hållit nollan i 33 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

För Manchester United passerar 82 procent av bortamatcherna spelad lina.

Speltips

Tottenham kliver över spelad mållina i de fyra senaste ligamatcherna. För Manchester United har tretton (!) av de femton senaste matcherna i ligaspelet slutat med minst tre mål gjorda totalt. The Red Devils har även gjort minst två mål framåt i sju av de åtta senaste. Två lag som verkligen behöver en seger för att haka på striden om ligatitel respektive Champions League-plats ställs mot varandra i vad som bör bli en underhållande, offensiv och chansrik tillställning. Efter att Ole Gunnar Solskjaer klivit in som interimlösning har Manchester United verkligen växt flera nivåer och bjudit på ett antal sevärda målkalas (bland annat 5-1 mot Cardiff City och 4-1 mot Bournemouth) den senaste tiden. Tottenham måste kliva fram för att ta rygg på Liverpool. Manchester United kan passera femman Arsenal i händelse av seger. Öppen sammandrabbning väntar. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Wembley Stadium.

Djävulens advokat

Även om det mesta talar för ett målkalas har lagens tidigare möten med varandra inte direkt sprudlat av nätrassel. Förvisso passerade de två senaste matcherna mellan lagen spelad mållina. Men sett till de sex senaste mötena har bara tre stycken passerat linan. I bara 67 procent av Tottenhams ligamatcher har det blivit minst tre mål gjorda totalt.


Publicerad: 13 januari 2019 klockan 12:54

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
13 jan 17.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 500 kr

1.61

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!