Toulouse vs Paris FC • Rekraketer
Annons
Speltips
Ligue 2

Toulouse vs Paris FC

Toulouse slåss i toppen av tabellen för att ta sig tillbaka till den franska högstaligan. Paris FC tog en efterlängtad seger senast efter en besvärlig svit i ligaspelet.

Avspark: 5 jan 20.00
Annons

Toulouse har gått starka i ligaspelet efter den svaga inledningen med två förluster och två kryss på de fyra första matcherna. Laget är med i toppen av tabellen med en tredjeplats och 32 inspelade poäng på 17 matcher. Klart är att hemmalaget nu har börjat få vittring på uppflyttning och efter fem segrar på de sex senaste i ligaspelet är Toulouse det näst mest formstarka laget (bara Auxerre är vassare) sett till de åtta senaste omgångarna. Om övriga resultat i omgången är med hemmalaget finns en möjlighet att ta över serieledningen i händelse av en ny trepoängare hemma mot ett betydligt svajigare Paris FC. En morot om något.

Paris FC gick urstarka genom stora delar av hösten och vann åtta av de inledande tio matcherna i Ligue 2. Men sedan dess har det gåt betydligt tyngre för klubben som innan den (förlösande?) segern mot Guingamp (3-2) allra senast hade sex raka matcher i ligaspelet utan seger. För tillfället sladdar klubben in på en femteplats i tabellen med 31 poäng på 17 matcher. Därmed lever hoppet om avancemang i allra högsta lag för Paris-laget som kan befästa positionen och ta ett ytterligare ett skutt uppåt i tabellen om de lyckas slå Toulouse. Men då krävs en topprestation från tränare Mehmed Baždarevićs mannar.

Toulouse snittar totalt hela 3.44 mål per hemmamatch i ligaspelet hittills den här säsongen. Motsvarande snitt för Paris FC på bortaplan ligger på 2.75 mål per match.
Toulouse kliver över mållinan i 67 procent av ligamatcherna på hemmagräs så här långt. Paris FC kliver över linan i 75 procent av lagets ligamatcher på bortaplan.
Toulouse har gjort minst 2 mål framåt i de 5 senaste matcherna på hemmaplan i ligan. Samtidigt har laget hållit nollan endast i 33 procent av hemmamatcherna totalt sett.
Paris FC har hittat nätet i de 4 senaste ligamatcherna och gjort minst 2 mål framåt i de 2 senaste ligamatcherna. Laget har släppt in mål i 4 raka ligamatcher.

Toulouse är en målmaskin i Ligue 2 och har tillsammans med Auxerre stått för högst antal strutar (34 stycken) totalt sett så här långt in på säsongen. Även Paris FC har förhållandevis torrt krut i bössan och börjar nu trumma i gång igen efter en kärv period i ligaspelet. Gästerna har nätat i de fyra senaste, gjort minst två mål i de två senaste och har fått påfyllt självförtroende efter segern hemma mot Guingamp senast. Vi kan räkna med böljande och offensivt spel mellan två uppflyttningsjagande lag som inte har några problem att göra mål och sällan håller tätt bakåt. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Stadium de Toulouse.


Publicerad: 5 januari 2021 klockan 11:10

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
5 jan 20.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.95

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!