Trabzonspor vs AEK Aten • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Trabzonspor vs AEK Aten

Trabzonspor har slagläge efter det fina resultatet på bortaplan senast. AEK Aten har en rejäl uppförsbacke och behöver höja sig rejält.

Avspark: 29 aug 19.30
Annons

Trabzonspor har inlett säsongen lovande och vann det första mötet med AEK Aten med klara 3-1 på bortaplan. Nu sitter turkarna i förarsätet inför returen. AEK Aten har inte fått någon drömstart på säsongen och är nu uppe i tre raka matcher utan seger. Bättring krävs om grekerna ska kunna ta sig till gruppspelet i Europa League.

Hemmalag

Trabzonspor ser ut att kunna ta sig till Europa League efter en fin prestation mot AEK Aten i det första mötet. Klubben har även inlett ligaspelet stabilt och skrapat ihop fyra poäng (1-1 mot Kasımpaşa och 2-1 mot Yeni Malatyaspor) på de två första matcherna. Förra säsongen slutade laget på en fjärdeplats i ligaspelet med 63 poäng på 47 matcher. Trabzonspor är oerhört hemmastarka och slog ut Sparta Prag i den senaste kvalomgången. Och med tre bortamål i första mötet med AEK Aten ser det onekligen lovande ut inför returen för de formstarka turkarna.

Fem senaste matcherna

Bortalag

AEK Aten åkte på en duktig smäll i det första mötet med Trabzonspor. Tre baklängesmål har nu försatt grekerna i en klurig situation inför returen. För att över huvud taget kunna ta sig vidare in i gruppspelet behöver laget göra minst två mål. Med tanke på formläget ser det ut att bli en tuff uppgift för AEK Aten som likväl måste kliva framåt och försöka skapa tryck på turkarna. AEK Aten, som slutade på en tredjeplats förra säsongen med 57 inspelade poäng på 30 matcher, åkte på en förlust mot Xanthi (1-2) i den första ligaomgången i slutet av förra veckan.

Fem senaste matcherna

Statistik

Trabzonspor och AEK Aten har bara mött varandra vid ett tidigare tillfälle tidigare. Det var förra veckans match där Trabzonspor som ovan berättat knep en seger med 3-1.

Trazbonspor passerade spelad mållina i hela 76 procent av hemmamatcherna i fjol.

AEK Aten hittade målet i 77 procent av ligamatcherna på bortaplan förra säsongen.

Trazbonspor snittade totalt 3.47 mål per match i på hemmagräs förra säsongen.

AEK Aten släppte in mål i 40 procent av ligamatcherna på bortaplan förra säsongen.

Speltips

Trabzonspor har tagit kommandot i dubbelmötet med AEK Aten. Och med hemmafansen i ryggen finns det inte mycket som talar för att turkarna kommer att slå av på takten. Med tre segrar på de fyra senaste har hemmalaget gott om självförtroendet. Och nu när AEK Aten verkligen måste kliva framåt för att (om möjligt) kunna skapa lite dramatik kommer det att finnas fina möjligheter för Trabzonspor att utnyttja omställningarna. Ett stukat AEK Aten får det nog svårt att hålla nere siffrorna. Även Trabzonspors två tidigare matcher i Europa League-kvalet den här sensommaren (2-2 och 2-1 mot tjeckiska Sparta Prag) har passerat spelad lin. Så visst pekar det mesta mot att det blir en ny målrik och underhållande tillställning på turkisk mark. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Medical Park Stadium.

Djävulens advokat

AEK Aten har inte visat upp någon större form den senaste tiden. Och om vi blickar bakåt och kikar på förra säsongens siffror ser det än dystrare ut. Laget passerade spelad lina i endast 40 procent av matcherna i ligaspelet. Dessutom har bara två av de nio senaste matcherna för grekerna slutat med minst tre mål totalt.


Publicerad: 29 augusti 2019 klockan 08:42

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
29 aug 19.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.95

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!