Tranmere Rovers vs Southend United • Rekraketer
Annons
Speltips
League One

Tranmere Rovers vs Southend United

Tranmere Rovers söker tredje raka segern för att lyfta i tabellen. Southend United är i poängbehov för att kunna närma sig säker mark.

Avspark: 18 okt 20.45
Annons

Tranmere Rovers är nykomlingar i League One och slåss nu för att hålla sig kvar i den engelska tredjedivisionen efter en småsvajig start på säsongen. Men segern senast mot Coventry City har gett hopp om att en tabellklättring är möjlig. Southend United befinner sig helt under isen efter en usel start på säsongen. Av lagets tolv inledande matcher har hela tolv slutat med förlust.

Hemmalag

Tranmere Rovers har bara plockat tre segrar i ligaspelet så här långt in på hösten och ser ut att få det tufft som nykomlingar i League One. Men segern borta mot topplaget Coventry City senast (1-0) på bortaplan har skänkt (om än tillfällig) arbetsro. Just nu ligger Tranmere Rovers på en artondeplats i tabellen med 12 poäng på 12 matcher. En ny seger hemma mot ett uddlöst Southend United skulle se till att laget (mest troligen) tar ett rejält skutt uppåt i tabellen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Southend United var nära att åka ur League One förra säsongen. Men till slut lyckades klubben säkra kontraktet tack vare bättre målskillnad än bottenkollegorna AFC Wimbledon och Plymouth Argyle. Även den här säsongen ser ut att bli en kärv historia för Southend United som förlorat tio av de tolv inledande matcherna i ligaspelet. Laget ligger på en tjugoandra plats (näst sist) i tabellen med endast 4 inspelade poäng på 12 matcher. Upp till nedflyttningsstrecket är det redan sju poäng. Trendbrott krävs om nedflyttning ska kunna undvikas.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tranmere Rovers snittar 3.67 mål totalt per hemmamatch i ligaspelet så här långt. För Southend United ligger motsvarande siffra på bortaplan på hela 4.00 mål per match.

Tranmere Rovers har släppt in minst 1 mål i de 4 senaste matcherna på hemmaplan.

Southend United har släppt in mål i hela 92 procent av ligamatcherna hittills.

Tranmere Rovers har hittat nätet i 83 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

För Southend United går spelad lina in i 5 av de 7 senaste bortamatcherna.

Speltips

För Tranmere Rovers har spelad mållina passerats i hela 83 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills den här säsongen. Motsvarande siffra för Southend United på bortaplan ligger på 67 procent. Två lag som vill kriga sig upp från bottenskiktet av tabellen gör upp om viktiga poäng i den engelska tredjeligan. Framför allt behöver Southend United (som ligger näst sist i tabellen) kliva framåt för att kunna roffa åt sig segern och därmed närma sig säker mark. Tranmere Rovers har hittat nätet i 83 procent av hemmamatcherna i ligaspelet. Southend United (som har hållit nollan i endast 8 procent av ligamatcherna hittills) har samtidigt hittat nätet i 67 procent av bortamatcherna. Räkna med en frejdig uppgörelse mellan två lag som inte har råd att tappa poäng. Därför spelas att det blir minst tre mål totalt i matchen på Prenton Park.

Djävulens advokat

Spelad lina har gått in i endast en av de fyra senaste matcherna mellan Tranmere Rovers och Southend United. Hittar hemmalaget målet finns en risk att vi får se en tillbakadragen matchbild där Tranmere Rovers inriktar sig på defensiven i stället för att kliva framåt i banan. Allt för att säkra de tre poängen.


Publicerad: 18 oktober 2019 klockan 12:32

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
18 okt 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!