Trelleborg vs Mjällby • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Trelleborg vs Mjällby

Trelleborg behöver en seger för att utöka marginal i bottenstriden. Mjällby måste studsa tillbaka efter två raka förluster i ligaspelet.

Avspark: 25 sep 19.00
Annons

Trelleborg åkte ur Allsvenskan förra året och har haft en jobbig säsong i Superettan. Med sex omgångar kvar riskerar klubben fortfarande kvalspel eller i värsta fall ny degradering. Mjällby har sett starka ut under säsongen och är med och utmanar om avancemang. Men efter två raka förluster i ligaspelet behövs nu en seger.

Hemmalag

Trelleborg rasade ur Allsvenskan förra hösten och laddade om revolvern för att kunna göra sejouren i Superettan så kort som möjligt. Men i stället har säsongen utvecklat sig till en riktigt jobbig historia för skåningarna som bara vann en av de åtta första matcherna i ligaspelet. För tillfället sladdar klubben in på en blygsam elfteplats i tabellen med endast 30 poäng på 24 matcher. Efter två raka segrar (2-1 mot Västerås SK och 1-0 mot Örgryte) såg Trelleborg ut att vara på gång. Men förlusten borta mot Halmstad senast (0-3) har återigen ingjutit obehag i truppen. Med bara sju poäng ner till kvalstrecket finns inga möjligheter att slappna av ännu.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Mjällby är nykomlingarna som onekligen satt fart på Superettan. Laget inledde säsongen urstarkt och vann hela åtta av de elva första matcherna i ligaspelet. Och allting har sett lovande ut fram till för några veckor sedan. Två raka förluster i ligaspelet (1-2 mot Degerfors och 0-2 mot Brommapojkarna) har sett till att Mjällby halkat efter något i toppstriden. Just nu ligger laget på en tredjeplats i tabellen med 45 inspelade poäng på 24 matcher. Men med endast två poäng upp till förstaplacerade Jönköpings Södra (som dessutom har en match mer spelad) finns alla möjligheter att både jobba sig ikapp och förbi innan säsongen är över.

Fem senaste matcherna

Statistik

I fyra av de sex senaste matcherna mellan Trelleborg och Mjällby har båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett hemmaspelande Mjällby.

Trelleborg har släppt in mål i 75 procent av hemmamatcherna i ligan.

Mjällby har hittat nätet i 91 procent av bortamatcherna i ligan.

Trelleborg har gjort mål i 75 procent av ligamatcherna på hemmagräs.

För Mjällby går spelet in i 7 av de 8 senaste ligamatcherna.

Speltips

För Trelleborg har spelet gått in i 58 procent av lagets hemmamatcher så här långt in på säsongen. För Mjällby ligger motsvarande siffra på bortaplan på hela 82 procent. Såväl hemma- som bortalaget behöver tre poäng för att förbättra positionen i tabellen. Trelleborg tar ett rejält språng mot säkrat kontrakt i händelse av tre poäng. Samtidigt skulle Mjällby ta ett fint kliv mot avancemang vid seger. Två lag som har bjudit på svängdörrar under säsongen möts i vad som förväntas bli en fartfylld och sevärd tillställning. Trelleborg har bara hållit nollan i 25 procent av hemmamatcherna i ligan. För Mjällby går spelet in i 7 av de 8 senaste ligamatcherna. Lagen trivs även mot varandra sett till tidigare möten. I fyra av de sex senaste matcherna lagen emellan har båda lagen hittat nätet. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Vångavallen.

Djävulens advokat

För Trelleborg har spelet endast gått in i totalt 54 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen. Och ser vi till de fyra senaste matcherna i ligan har spelet endast gått in en gång. Med tanke på att Mjällby tycks ur slag finns en risk att vi får se en avslagen match på Vångavallen mellan två lag som inte riktigt har torrt krut i bössorna.


Publicerad: 25 september 2019 klockan 10:58

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
25 sep 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!