Triglav vs Domžale • Rekraketer
Annons
Speltips
Prva Liga

Triglav vs Domžale

Triglav behöver poäng för att kunna säkra kontraktet i slovenska ligan. Domžale ser ut att lägga vantarna på en av Europa-platserna.

Avspark: 22 maj 16.55
Annons

Triglav krånglade sig kvar i den slovenska högstadivisionen förra säsongen genom ett kvalspel mot Drava Ptuj (2-1 och 4-2). Med två omgångar kvar av säsongen ser klubben ut att slippa kvalet och säkra kontraktet. Men ytterligare poäng behövs om hemmalaget ska kunna pusta ut helt och hållet. Domžale ser återigen ut att landa på en Europa-plats i tabellen efter en stark slutspurt i ligaspelet med fem segrar på de sju senaste.

Hemmalag

Triglav var snubblande nära att åka ur Prva Liga förra året. Men den här säsongen ser laget ut att kunna säkra kontraktet redan i grundserien efter att ha studsat tillbaka i slutspurten med fyra poäng på de två senaste. Just nu ligger Triglav på en åttondeplats med 36 poäng på 34 matcher. Med tanke på att jagande Gorica (som ligger precis under kvalstrecket) ligger sex poäng efter behövs endast en poäng hemma mot Domžale för att hemmalaget ska säkra fortsatt spel i den slovenska högstaligan till hösten. Med formbeskedet mot serieledande Maribor senast finns det gott om både självförtroende och förhoppningar inför lagets sista match på hemmagräs för säsongen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Domžale slutade på en tredjeplats förra säsongen och ser ut att reprisera tabellplaceringen även i år. Det efter en säsong som öppnade ljummet med bara tre segrar på de nio första matcherna. Gästerna har definitivt spottat upp sig den senast tiden och inte förlorat en ligamatch sedan mitten av april. För tillfället ligger Domžale på en tredjeplats i tabellen med 57 inspelade poäng på 34 matcher. Fem segrar på de sju senaste är facit för klubben som nu bara behöver en poäng för att säkra tredjeplatsen och inrikta sig på nytt kval till Europa League under sommaren.

Fem senaste matcherna

Statistik

De fyra senaste matcherna mellan Triglav och Domžale har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det hela 6-1 till ett för dagen hemmaspelande Domžale.

Triglav har gjort mål i 82 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt.

Domžale har hittat nätet i hela 85 procent av ligamatcherna hittills den här säsongen.

Triglav har släppt in minst 1 mål i de 14 senaste matcherna i ligaspelet.

För Domžales del har båda lagen gjort mål i 6 av de 7 senaste matcherna i ligan.

Speltips

För Triglav har spelet gått in i 71 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt. För Domžale är motsvarande siffra på bortaplan i ligan 59 procent och totalt sett 74 procent. Hemmalaget behöver minst en poäng på de två kvarvarande matcherna för att säkra kontraktet i Prva Liga. Med tanke på att laget lyckades roffa åt sig en pinne i målrika matchen mot Maribor (3-3) allra senast finns hopp om att undslippa ett dramatiskt slutavgörande i matchen mot Rudar i helgen. Domžale sitter i förarsätet vad gäller den sista Europa-platsen i tabellen och har möjlighet att slå spiken i kistan vid poäng mot Triglav. Hemmalaget har hittat nätet i sex av de sju senaste och samtidigt släppt in mål i fjorton raka ligamatcher. Domžale har gjort mål i sju raka matcher i ligan och släppt in mål i elva av de tolv senaste i ligaspelet. Två lag som brukar bjuda på underhållning och målglada tillställningar gör upp i den näst sista matchen för säsongen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stanko Mlakar Stadium.

Djävulens advokat

Visserligen kan Triglav fortfarande hamna på en kvalplats med två omgångar kvar. Men i realiteten är kontraktet mer eller mindre säkrat då Gorica behöver ta två segrar samtidigt som Triglav förlorar sina kvarvarande matcher. Frågan är hur pass motiverat hemmalaget kommer att vara. Detsamma gäller för gästerna som sitter i en ännu bättre position med sex poängs marginal (och åtta plusmål) till jagande Mura.


Publicerad: 22 maj 2019 klockan 08:19

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
22 maj 16.55
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.72

Odds

Plusmeny
Sotra vs Haugesund
2 (- 1)500 kr1.90

Dela vidare!

Kommentera nedan!