Tromsdalen vs Jerv • Rekraketer
Annons
Speltips
OBOS-ligaen

Tromsdalen vs Jerv

Tromsdalen befinner sig helt under isen och behöver poäng för att resa sig. Jerv skulle må bra av en seger för att ta fart uppåt i tabellen.

Avspark: 6 jun 18.00
Annons

Tromsdalen var snubblande nära att ta sig till kvalspel om avancemang i fjolårets upplaga av den norska andradivisionen. Men till slut föll laget på målsnåret. Nu är klubben i rejäla trubbel efter en katastrofal säsongsinledning. Jerv klarade kontraktet med endast två poängs marginal förra året. Även i år ser det ut att bli en strid kring strecket för klubben som inlett säsongen svajigt.

Hemmalag

Tromsdalen var bara några mål ifrån att knipa en sjätteplats (och därmed nå kvalspel om avancemang) förra säsongen. Men den här upplagan av OBOS-ligaen har börjat allt annat än lysande för klubben som befinner sig helt under isen efter en usel start. Med åtta förluster på nio matcher har Tromsdalen cementerats i botten av tabellen på en sextondeplats (sist) med endast 1 futtig poäng på 9 matcher. Sex raka förluster (senast 4-6 borta mot Raufoss) behövs ett rejält trendbrott om klubben ska ha chans på en placering ovanför strecken. Redan nu är det åtta poäng upp till säker mark. Poäng hemma mot Jerv är en nödvändighet om Tromsdalen ska få tillbaka självförtroendet.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Jerv tillhörde bottenskiktet av tabellen förra året. Och även den här säsongen ser ut att bli en kärv historia för laget som bara plockat två segrar totalt så här långt. Med tre raka matcher utan seger (senast 2-2 borta mot HamKam) har Jerv sladdat till i tabellen och ligger nu på en skakig tolfteplats med 11 inspelade poäng på 9 matcher. Men en seger borta mot Tromsdalen skulle innebära att laget tar ett rejält skutt uppåt i den för tillfället haltande tabellen och närmar sig en kvalplats för spel om avancemang.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tromsdalen snittar galna 5.25 mål totalt per hemmamatch i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Jerv på bortaplan i ligan är totalt 3.20 mål per match.

Tromsdalen har släppt in mål i 100 procent av lagets matcher i ligaspelet hittills.

Jerv har hållit nollan i endast 20 procent av ligamatcherna på bortaplan.

Tromsdalen passerar spelad mållina i 8 av de 9 senaste matcherna i ligaspelet.

Jerv har släppt in minst 2 mål i de 3 senaste ligamatcherna på bortagräs.

Speltips

För Tromsdalen har 75 procent av matcherna på hemmagräs i ligaspelet hittills passerat spelad mållina. För Jerv är motsvarande siffra på bortaplan i ligan 60 procent. Ett hemmalag i katastrofform behöver kliva framåt och hitta poäng för att kunna resa sig från jumboplatsen. Samtidigt vill gästerna ta chansen och skapa en lucka ned till strecket genom en seger. Med tanke på Tromsdalens bedrövliga defensiv och förhållandevis (med tanke på tabelläget) starka offensiv finns förutsättningar för ännu en galen historia i den norska andraligan. Hemmalaget snittar totalt hela 5.25 mål per hemmamatch i ligan hittills och spelad lina passeras i alla matcher utom en den här säsongen. Samtidigt har Jerv gjort minst två mål i de två senaste bortamatcherna. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på TUIL Arena.

Djävulens advokat

Även om Tromsdalen bjudit upp till dans i mer eller mindre varenda match senaste tiden finns det vissa frågetecken kring Jerv. Spelad mållina går in i endast fyra av de nio inledande matcherna i ligaspelet. Och med tanke på hur viktiga poängen är i bottenmötet finns det en risk att matchen blir låst och ängslig i stället för öppen och sprudlande.


Publicerad: 6 juni 2019 klockan 10:38

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
6 jun 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.60

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!