Tromsdalen vs Strömmen • Rekraketer
Annons
Speltips
OBOS-ligaen

Tromsdalen vs Strömmen

Tromsdalen jagar en kvalplats för att kunna gå upp till Eliteserien. Strömmen behöver poäng för att klättra över nedflyttningsträsket.

Avspark: 22 jul 00.00
Annons

Tromsdalen slutade i mitten av tabellen i fjol. Men i år har klubben siktet inställt på att utmana om avancemang. Och efter en fin svit i ligaspelet har laget nu en möjlighet att klättra upp till en kvalplats i tabellen. Strömmen har åkt på ett antal snytingar senaste tiden (stortorsk med 1-6 mot Viking i den senaste omgången) och är nu bara en poäng från att halka ner till en nedflyttningsplats i tabellen.

Hemmalag

Tromsdalen inledde säsongen svagt med fem raka matcher utan seger. Men den senaste tiden har klubben från norra Norge ryckt upp sig med besked. Laget har bara en förlust på de sju senaste matcherna och ligger just nu på en sjundeplats i tabellen med 22 poäng på 15 matcher. Tromsdalen behöver bara bättre målskillnad för att kliva över det övre kvalstrecket och utmana om avancemang till den norska högstadivisionen. En seger hemma mot ett Strömmen utan självförtroende skulle ge laget en behövlig skjuts både vad gäller tabellen och moralen. Inför matchen förfogar tränaren Gaute Helstrup över en skadefri trupp utan avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Strömmen har inte haft en lyckad säsong i OBOES-ligaen så här långt. Förlusterna har avlöst varandra och klubben har bara lyckats vinna fyra matcher hittills. För tillfället ligger laget (som slutade i det nedre mittenskiktet i tabellen i fjol) på en blygsam fjortondeplats med endast 13 inspelade poäng på 15 matcher. För att undvika bottenstrid och ta fart uppåt i tabellen krävs poäng borta mot Tromsdalen. Men formläget talar för ännu en förlust mot ett lag som Strömmen dessutom aldrig lyckats vinna mot på bortaplan. Moralen har naturligtvis även fått sig en törn efter den förnedrande hemmaförlusten mot Viking senast. Till mötet med Tromsdalen kommer gästerna i alla fall med en fulltalig matchtrupp utan vakanser.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tromsdalen har aldrig förlorat mot Strömmen på hemmaplan. Senaste mötet lagen emellan tidigare under säsongen slutade med en bortavinst (3-1) till Tromsdalen.

Tromsdalen har vunnit sina 4 senaste hemmamatcher.

Strömmen har släppt in mål i 100 procent av sina matcher på bortaplan.

Tromsdalen har gjort mål i 86 procent av sina matcher på hemmaplan.

Strömmen har förlorat 71 procent av sina bortamatcher.

Speltips

Tromsdalen har hittat formen på sistone och radade upp segrar innan mållösa och oavgjorda matchen borta mot HamKam senast. Vid seger finns möjlighet att kliva upp på en kvalplats för hemmalaget. Motivationsfaktorn, historiken lagen emellan och formkurvan talar för att Tromsdalen tar hem matchen utan problem mot ett svagt och stukat Strömmen som dessutom har den längsta bortaresan för säsongen i benen. Men för att säkra upp spelas Tromsdalen med handikappet AH (0.0) i matchen. I händelse av ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Strömmen är i starkt poängbehov för att undvika en onödig bottenstrid och kommer inte att lägga sig platta. Efter den svidande förlusten mot Viking senast brinner dessutom laget av revanschlusta. Samtidigt har Tromsdalen en tendens att vinna med uddamålet på hemmaplan. Om Strömmen lyckas få in ett mål och rentav ta ledningen i matchen kommer hemmalaget att drabbas av rejäla huvudbryn. Då finns möjlighet för gästerna att sno med sig en poäng (eller till och med en seger) hem till södra Norge.


Publicerad: 22 juli 2018 klockan 16:49

Speltipset
Tips
1 (AH 0.0)
Avspark
22 jul 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.47

Odds

Plusmeny
Boa vs Ponte Preta
2 (DNB)500 kr1.53
Mjöndalen vs Levanger
1 (AH -1.0)1 000 kr1.77

Dela vidare!

Kommentera nedan!