Turku PS vs KuPS • Rekraketer
Annons
Speltips
Veikkausliiga

Turku PS vs KuPS

Turku PS är jumbon i tabellen som fortfarande jagar en seger på hemmagräs. Gästande KuPS har tagit upp jakten på serieledarna.

Avspark: 1 jun 00.00
Annons

Turku PS tog hem titeln i den finska andradivisionen i fjol och krigar nu för sin överlevnad i högstadivisionen Veikkausliiga. Laget är inne i en djup formsvacka och jagar fortfarande sin första seger (och sitt första mål) på hemmaplan. KuPS skuggade ligasegraren under förra året och vill bygga på en framgångsrik fjolårssäsong genom att utmana på allvar om titeln den här gången. Ett stukat hemmalag ställs mot ett bortalag med vind i seglen på Veritas Stadion.

Hemmalag

Turku PS har haft det kämpigt under inledningen av sin debutsäsong i högstadivisionen. Laget från den södra delen av Finland ligger just nu på sistaplats i tabellen med endast 6 inspelade poäng på 10 matcher. Och på hemmaplan har nyuppflyttade Turku PS allt annat än imponerat. Klubben har inte gjort mål inför hemmapublik alls hittills (fem matcher) och i stället radat upp bekymmersamma förluster (i senaste omgången 0-2 borta mot Ilves). Ett trendbrott behövs om laget ska säkra kontraktet. Men ingenting tyder på att formen är på väg att vända för finländarna som har det förtvivlat svårt att skrapa ihop poäng. Till matchen mot KuPS får hemmalaget klara sig utan skadade Tomas Hradecky, förstemålvakten Jonathan Viscosi, mittbacken Rasmus Holma och Oskari Jakonen (lagets näst bästa målskytt).

Bortalag

KuPS slutade på en andraplats i fjolårets upplaga av Veikkausliiga. Men upp till vinnarna HJK skiljde det i slutändan hela tjugo (!) poäng. I år vill klubben ta ett steg närmre titeln och på allvar utmana om bucklan. Och säsongen har börjat bra för Kuopio-laget. KuPS ligger för närvarande på en tredjeplats i ligan med 20 poäng på 12 matcher. Men för att minska marginalen upp till toppduon ytterligare behövs en seger borta mot Turku PS. KuPS kommer med revanschlusta efter en snöplig hemmaförlust mot PS Kemi senast (2-3) och vill fortsätta på det momentum de sakta byggde upp innan förlusten med två starka segrar mot Vaasa PS (2-0) och IFK Mariehamn (2-1) i rad. Inför mötet med Turku PS kommer bortalaget med en i princip skadefri trupp med skytteligaledaren och Rasmus Karjalainen (tio mål hittills) i spetsen.

Statistik

Turku PS har bara vunnit en match hittills under säsongen (2-1 mot FC Inter i mitten av april). Samtidigt har KuPS endast två förluster på de nio senaste matcherna.

Turku PS har inte lyckats göra mål i de 5 senaste hemmamatcherna.

KuPS snittar 2.00 mål framåt på bortaplan den här säsongen.

Turku PS har inte vunnit någon av sina 7 senaste matcher.

KuPS har gjort minst 2 mål i de 3 senaste matcherna.

Speltips

Turku PS är usla på hemmagräs och har inte hittat nätet en enda gång den här säsongen. Samtidigt har KuPS hittat formen (med undantag av torsken senast) och öser in mål för tillfället. En vinst för bortalaget mot ett uddlöst Turku PS skulle vara en välbehövlig pick-me-up för att studsa tillbaka in i titelracet. Här får hemmalaget knipa ihop för att inte siffrorna ska rinna iväg. Men ett laddat KuPS kommer (förmodligen) att göra slarvsylta av jumbolaget. Därför spelas att KuPS vinner med två måls marginal. I händelse av att KuPS bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.


Publicerad: 1 juni 2018 klockan 10:09

Speltipset
Tips
2 (AH -1)
Avspark
1 jun 17.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.60

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!