Tyumen vs CSKA Moskva • Rekraketer
Annons
Speltips
Ryska Cupen

Tyumen vs CSKA Moskva

Tyumen ser den ryska cupen som en räddningsplanka för en misslyckad säsong. CSKA Moskva ställer in siktet på att ta hem en åttonde cuptitel.

Avspark: 10 okt 00.00
Annons

Tyumen har satt sig i en besvärlig sits i den ryska andradivisionen och närmar sig nedflyttningsstrecket. Efter en ojämn och skakig säsongsinledning vänder klubben blickarna mot den ryska cupen för att hitta en framgång att luta sig mot. CSKA Moskva var snubblande nära att sno åt sig ligaguldet i fjol och har inlett årets säsong i högstadivisionen stabilt utan att imponera. Men en oväntad seger hemma mot Real Madrid (1-0) i Champions League har sannerligen höjt moralen och självförtroendet.

Hemmalag

Tyumen slutade näst sist i den ryska andradivisionen i fjol. Men klubben undvek nedflyttning genom effekterna av ett invecklat regelverk och har nu ambitionen att lyckas betydligt bättre den här säsongen. Men efter en ojämn inledning befinner sig laget ändå i bottenskiktet av tabellen. För tillfället sladdar klubben in på en blygsam fjortondeplats med endast 17 poäng på 15 matcher. Med bara en (!) poäng ned till nedflyttningsstrecket behövs ett trendbrott om Tyumen ska kunna revanschera sig för fjolårets svaga insats. Cupspelet är en mer än läglig möjlighet för klubben att hitta självförtroende och pondus inför fortsättningen av ligaspelet. Men Tyumen behöver höja sig flera nivåer för att skaka om CSKA Moskva.

Fem senaste matcherna

Bortalag

CSKA Moskva slutade bara två poäng efter ligasegrarna Lokomotiv Moskva i fjolårets upplaga av den ryska högstadivisionen. Den här säsongen har börjat någorlunda stabilt för klubben som även gått starkt i Champions League. Just nu ligger laget på en sjätteplats i ligatabellen med 16 inspelade poäng på 10 matcher. CSKA Moskva har en fin tradition av att lyckas i den ryska cupen och leder maratontabellen tillsammans med nämnda Lokomotiv Moskva. Båda klubbarna står på sju cuptitlar vardera hittills. Inför bortamötet med Tyumen saknas en del spelare (bland annat målskytten Fedor Chalov) på grund av krockande landslagsspel. Men tränaren Viktar Hantjarenka reser likväl med en stark trupp till mellersta Ryssland och undviker därmed att skicka in en alltför reserv- och ungdomsbetonad elva i cupspelet.

Fem senaste matcherna

Statistik

Tyumen har bara hållit nollan i fyra matcher den här säsongen. Samtidigt har CSKA Moskva endast förlorat två matcher (med spel i Champions League inräknat) totalt så här långt in på säsongen.

Tyumen har bara vunnit 27 procent av sina ligamatcher den här säsongen.

CSKA Moskva har vunnit eller spelat oavgjort i 80 procent av ligamatcherna.

Tyumen snittar enbart 0.93 mål framåt per match i ligaspelet.

CSKA Moskva har bara förlorat 1 av de 10 senaste matcherna den här säsongen.

Speltips

Tyumen har verkligen inte rosat marknaden hittills och är på väg att återigen fastna i bottenträsket i den ryska andradivisionen. Samtidigt har CSKA Moskva rejält med vind i seglen efter vinsten hemma mot Real Madrid i Champions League. Efter den snöpliga derbyförlusten (0-1) mot rivalerna Lokomotiv Moskva i den senaste ligaomgången vill laget nu studsa tillbaka direkt och avancera i cupspelet. Sett till respektive trupper råder stor klasskillnad mellan Tyumen och CSKA Moskva. Och trots att viss rotation i bortalaget kommer att ske på grund av landslagsuppehållet bör gästerna åtminstone klara av ett oavgjort resultat mot ett stukat och svagt hemmalag som kört fast i ligaspelet och inte alls imponerat den senaste tiden. Därför spelas att CSKA Moskva vinner eller att det blir oavgjort i matchen på Stadion Geolog. Spelsättet AH +0.5 är detsamma som att oavgjort eller bortaseger spelas. Men oddset är något högre.

Djävulens advokat

Tyumen har förvisso inte visat tecken på någon gryende storform. Men inför cupmötet med CSKA Moskva saknar bortalaget en rad spelare som är otillgängliga på grund av landslagsspel. Bland annat får Moskva-laget klara sig utan anfallaren Fedor Chalov (lagets bäste målskytt) och vasse mittfältaren Kristijan Bistrović. Hemmalaget kan dra nytta av det truppmässiga bortfallet och kommer att trycka på för att skaka om favoriterna. En fin start på matchen kan ge Tyumen energi och kraft nog att slå ut ett småstukat och ihåligt (nåja) CSKA Moskva som i sin tur slåss på flera fronter den här säsongen.


Publicerad: 10 oktober 2018 klockan 12:51

Speltipset
Tips
2 (AH +0.5)
Avspark
10 okt 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.57

Odds

Plusmeny
Lilon vs Herediano
2 (DNB)500 kr1.40

Dela vidare!

Kommentera nedan!