UCD vs Longford Town • Rekraketer
Annons
Speltips
First Division

UCD vs Longford Town

UCD jagar avancemang till den irländska högstadivisionen och är urstarka på hemmagräs. Longford Town skuggar i tabellen och vill minska glappet.

Avspark: 29 jun 00.00
Annons

UCD är den stora dominanten i årets upplaga av den irländska andradivisionen och har seglat upp som den hetaste kandidaten till uppflyttning. Universitetslaget lutar sig mot en magisk form på hemmaplan där de inte förlorat i ligan sedan i slutet av juli (!) förra året. Longford Town jagar topptrion i tabellen och behöver plocka livsviktiga poäng (allra helst hämta hem en seger) i det tuffa bortamötet med UCD för att hålla sina drömmar om avancemang fortsatt vid liv.

Hemmalag

UCD missade avancemang till Airtricity League i fjol. Men den här säsongen har universitetslaget utkristalliserat sig som den stora favoriten till att ta hem titeln och säkra spel i högstadivisionen till nästa år. För tillfället ligger klubben på en ohotad förstaplats med 38 poäng på 17 matcher efter en fin förstahalva av säsongen. Framför allt på hemmaplan har laget varit mer eller mindre orubbliga med en oavgjord match mot Galway United (1-1) i premiäromgången som den enda plumpen i protokollet. UCD har en matchtrupp helt fri från skador och avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Longford Town har inlett jakten på att säkra sin plats bland de fyra främsta i First Division. Någonting som skulle ge klubben en chans till kvalspel om avancemang. För tillfället ligger laget just på en fjärdeplats med 29 inspelade poäng på 17 matcher. Men strax underifrån jagar framför allt Finn Harps (en poäng bakom) och om Longford Town ska lyckas hålla undan i tabelltoppen (samt minska glappet till serieledarna) behövs en vinst. Inför mötet med UCD saknas Dean Byrne, Alan Kehoe, Cian Byrne, Daniel Ridge och Peter Hopkins på grund av skador. Dessutom har Evan Galvin och Shane O’Connor nyligen brutit sina kontrakt med klubben.

Fem senaste matcherna

Statistik

UCD är obesegrade på hemmaplan i ligaspelet (bara en oavgjort match) och har gjort mål i alla sina matcher hittills. Samtidigt har Longford Town bara vunnit en av de tre senaste matcherna på bortagräs den här säsongen.

UCD har vunnit 87 procent av sina hemmamatcher den här säsongen.

Longford Town snittar endast 1.38 mål framåt per match på bortaplan.

UCD snittar hela 2.29 mål framåt per match på hemmaplan.

Longford Town har bara vunnit 37 procent av sina bortamatcher.

Speltips

UCD har redan skapat en lucka i tabellen och vill fortsätta den fina hemmasviten för att ta ytterligare ett steg mot avancemang till Airtricity League. I spetsen finns vasse målskytten Georgie Kelly som vann skytteligan i den irländska högstadivisionen i fjol och även leder den nuvarande i First Division. Universitetslaget kommer att föra spelet och trycka på för att hämta hem ännu en vinst mot ett bortasvagt och stukat Longford Town. Därför spelas att UCD vinner matchen hemma på UCD Bowl. Spelsättet AH -0.5 är detsamma som att en rak vinst för UCD spelas, men oddset är lite högre.

Djävulens advokat

UCD har visserligen ett fantastiskt fint facit på hemmagräs. Men Longford Town har samtidigt inte råd med en förlust och tappa ytterligare i jakten på avancemang i seriesystemet. Dessutom talar historiken lagen emellan för en allt annat än enkel uppgift för UCD som till råga på allt förlorade senaste hemmamötet mot Longford Town i cupspelet. Får bortalaget in det första målet och backar hemåt kan det bli en lurig match.


Publicerad: 29 juni 2018 klockan 10:58

Speltipset
Tips
UCD (AH -0.5)
Avspark
29 jun 20.45
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.95

Odds

Plusmeny
TPS vs IFK Mariehamn
X + U 2.5500 kr4.00
JJK vs Klubi 04
1 (DNB)1 000 kr1.35
Dundalk vs Cork City
U 3.0500 kr1.35
Shamrock Rovers vs Derry City
Ö 3.0500 kr2.20
Limerick vs Bray Wanderers
1 (DNB)500 kr1.83

Dela vidare!

Kommentera nedan!