Union Berlin vs FC Köln • Rekraketer
Annons
Speltips
2. Bundesliga

Union Berlin vs FC Köln

Union Berlin jagar en direktplats för att lyckas avancera till Bundesliga. FC Köln vill krympa avståndet upp till serieledarna i tabellen.

Avspark: 31 jan 20.30
Annons

Union Berlin har aldrig tidigare spelat i den tyska högstadivisionen. Men laget har bara förlorat en enda match i ligaspelet så här långt in på säsongen och håller drömmen om avancemang fortsatt vid liv. FC Köln åkte ur Bundesliga i fjol. Men klubben ser ut att studsa tillbaka direkt efter en stark säsong i 2. Bundesliga. En seger skulle se till att laget hakar på serieledande Hamburg i toppen av tabellen.

Hemmalag

Union Berlin har stått för en mer än stabil säsong så här långt och bara förlorat en enda match i ligaspelet. Visserligen har laget spelat oavgjort i hela tio (!) av matcherna. Men trots det har Union Berlin ett fint slagläge i tabellen. Med 31 poäng på 18 matcher ligger laget för närvarande på en fjärdeplats i tabellen. Upp till en tredjeplats (som ger kvalchans till avancemang) är det endast tre poäng i dagsläget. En seger hemma mot FC Köln skulle ge Union Berlin fin medvind inför en vår som förhoppningsvis slutar med uppflyttning. Inför mötet med topprivalerna är Joshua Mees och Nicolai Rapp osäkra för spel.

Fem senaste matcherna

Bortalag

FC Köln har fått upp farten rejält i ligaspelet med fem segrar på de sex senaste. Laget, som åkte ur Bundesliga förra säsongen, har skaffat sig en bra position i toppen av tabellen och skuggar serieledande Hamburg som ligger fyra poäng före. Med 36 inspelade poäng på 18 matcher ligger FC Köln därmed tvåa i tabellen. En seger mot Union Berlin skulle både krympa avståndet uppåt i tabellen och skapa en lucka till lagen som kommer underifrån. I truppen saknas skadade Vincent Koziello, Marco Höger och Matthias Lehmann. Dessutom är det osäkert om Rafael Czichos, Lasse Sobiech och Louis Schaub kan delta i matchen mot Union Berlin.

Fem senaste matcherna

Statistik

FC Köln har vunnit fem av de sju senaste matcherna mot Union Berlin. Men det allra senaste mötet lagen emellan slutade oavgjort (1-1).

Union Berlin snittar 2.11 mål framåt per match på hemmagräs i ligan.

FC Köln har gjort mål i 88 procent av sina bortamatcher så här långt.

Union Berlin släpper in mål i 44 procent av sina hemmamatcher i ligan.

För FC Köln ligger snittet på 2.38 mål framåt per bortamatch i ligaspelet.

Speltips

Union Berlin har gjort mål i 89 procent av sina hemmamatcher och är revanschsugna efter den snöpliga förlusten mot Erzgebirge Aue (0-3) i den senaste ligaomgången. Även FC Köln behöver studsa tillbaka efter en förlust senast (2-3 mot Bochum) för att inte tappa mark i toppen av tabellen. Laget har den vassaste offensiven av alla lag i den tyska andradivisionen (totalt fyrtiosju mål framåt) med målfarlige anfallaren Simon Trodde (tjugotvå strutar) i spetsen. Seriens vassaste hemmalag ställs mot seriens näst bästa bortalag i vad som väntas bli en färgstark sexpoängsdrabbning där seger är det enda som räknas i jakten på avancemang. De två senaste mötena lagen emellan går spelet in. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadion An der Alten Försterei.

Djävulens advokat

Även om det mesta pekar mot ett målkalas när två av seriens vassaste lag brakar samman talar de tidigare mötena mellan lagen för en annan matchbild. Bara tre av de sex senaste matcherna mellan Union Berlin och FC Köln har nämligen slutat med att båda lagen gjort mål. Med tanke på tabelläget finns en risk att inget av lagen vågar gå för segern för att inte öppna upp sig bakåt och riskera en ödesdiger förlust.


Publicerad: 31 januari 2019 klockan 19:59

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
31 jan 20.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.66

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!