Union Berlin vs Leverkusen • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Union Berlin vs Leverkusen

Union Berlin har stått för en stark säsong i Bundesliga så här långt och slåss om en Europa-plats. Leverkusen har siktet inställt på att slå sig in bland de fyra främsta i tabellen.

Avspark: 15 jan 20.30
Annons

Union Berlin har onekligen stått för en stabil höst och vinter i den tyska högstaligan. Klubben har bara dragit på sig två förluster totalt så här långt och har bland annat kryssat mot Bayern München (1-1) och vunnit mot Borussia Dortmund (2-1) på vägen upp mot en topplacering. Just nu ligger Union Berlin på en femteplats med 25 inspelade poäng på 15 matcher. Drömmen om en Europa-plats lever därmed för ett Union Berlin som nu har chansen att slå undan benen på en ny konkurrent i toppen när Leverkusen gästar.

Leverkusen inledde säsongen starkt och under oktober, november och december vann klubben åtta av nio matcher i ligaspelet. Men efter förlusten mot Bayern München (1-2) i slutet av december har det gått tyngre för laget som allra senast kommer från en oavgjord hemmabatalj mot bottenlaget Werder Bremen (1-1). Gästerna behöver helt klart hitta tillbaka till segerformen för att behålla greppet om en plats bland de fyra främsta i tabellen. För tillfället ligger Leverkusen på en tredjeplats med 29 poäng på 15 matcher.

Union Berlin snittar totalt 3.75 mål per match på hemmagräs i Bundesliga den här säsongen. Motsvarande snitt för Leverkusen på bortaplan i ligaspelet ligger på totalt 2.75 mål per match.
Union Berlin har gjort minst 1 mål framåt i de 15 senaste ligamatcherna. I de 4 senaste ligamatcherna har laget gjort minst 2 mål framåt.
Leverkusen passerar linan i 62 procent av ligamatcherna på bortaplan. Motsvarande siffra på hemmaplan för Union Berlin ligger på hela 75 procent.
För Union Berlin har båda lagen gjort mål i 80 procent av lagets matcher i Bundesliga hittills. För Leverkusen har båda lagen nätat i 67 procent av ligamatcherna.

Två målrika lag gör upp om poängen. Union Berlin har inte lämnat en enda ligamatch mållösa den här säsongen och kliver över mållinan i fem av de sju senaste i ligaspelet. Leverkusen passerar linan i fem av de sex senaste i ligan och behöver kliva framåt i den här matchen för att bryta den negativa spiralen och studsa tillbaka i toppstriden. Något som kommer skapa fina omställningar för ett Union Berlin som gjort minst två mål framåt i de fyra senaste matcherna i Bundesliga. Här kan vi räkna med en fartfylld tillställning med målgaranti. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Stadion An der Alten Försterei.


Publicerad: 15 januari 2021 klockan 17:21

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
15 jan 20.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

2.02

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!