Union Berlin vs Mainz 05 • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Union Berlin vs Mainz 05

Svenskmöte vankas i Bundesliga när nykomlingen Union Berlin med Sebastian Andersson i spetsen möter ett Mainz 05 där målglade Robin Quaison gått från klarhet till klarhet under säsongen.

Avspark: 27 maj 20.30
Annons

Union Berlin tog klivet upp till Bundesliga inför säsongen. Och visst ser det ut som att nykomlingen för kämpa för att kunna hänga kvar i den tyska högstaligan. Klubben, som just nu ligger på en trettondeplats i tabellen med 30 poäng på 27 matcher, har endast sex poäng ner till strecket och förlorat de fyra senaste matcherna (senast 0-4 mot Hertha Berlin) i ligaspelet. Bättring krävs onekligen om laget, med svenske anfallaren Sebastian Andersson längst fram i ledet, ska få en behaglig avslutning på ligasäsongen.

Mainz 05 sladdade in på en tolfteplats i tabellen förra året (femton poängs marginal ned till strecket) och höjde nog blickarna inför årets upplaga av Bundesliga. Men klubben har haft det förtvivlat svårt att skrapa ihop poäng den här säsongen även om det till viss del har sett bättre ut de senaste omgångarna med bara två förluster på de sju senaste. Likväl ligger laget just nu pyrt till i tabellen på en svag femtondeplats med 27 inspelade poäng på 27 matcher. Med Fortuna Düsseldorf (tre poäng bakom) jagande underifrån behöver Mainz 05 nu växla upp i avslutningsskedet av säsongen för att rädda kontraktet.

Union Berlin har nätat i 77 procent av lagets hemmamatcher så här långt in på säsongen. Samtidigt har laget släppt in mål i 78 procent av ligamatcherna hittills.
Mainz 05 kliver över spelad lina i de 8 senaste bortamatcherna och passerar totalt sett linan i 92 procent av ligamatcherna på bortaplan. Laget har hållit nollan i endast 8 procent av bortamatcherna i ligaspelet.
Union Berlin kliver över linan i 5 av de 6 senaste ligamatcherna och har släppt in minst 2 mål i de 4 senaste matcherna i ligan. Laget har nätat i 4 av de 6 senaste ligamatcherna.

Visst luktar det målgaranti om svenskmötet på Stadion An der Alten Försterei. Union Berlin har visserligen passerat linan i endast 56 procent av ligamatcherna den här säsongen. Men fem av de sex senaste matcherna i ligan har slutat med minst tre mål gjorda totalt. Samtidigt har gästande Mainz 05 klivit över linan i hela 92 procent av bortamatcherna i ligaspelet. De åtta senaste bortabataljerna för Robin Quaison och gänget har slutat med minst tre mål gjorda totalt. Till protokollet kan vi även föra att höstmötet klubbarna emellan slutade målglatt med slutsiffrorna 3-2 till Union Berlin. Vi kan förvänta oss två lag som kommer att slita hårt för segern. Vinnaren här tar ett kliv närmare säkrat kontrakt och med tanke på att båda lagen kommer från förluster finns det gott om tändvätska och revanschlusta. Här kliver vi in på mål.


Publicerad: 27 maj 2020 klockan 13:21

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
27 maj 20.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!