Valladolid vs Numancia • Rekraketer
Annons
Speltips
Segunda Liga

Valladolid vs Numancia

Valladolid har ena foten i La Liga efter en fin bortaskalp senast. Numancia behöver ett mirakel för att vända underläget och säkra avancemang.

Avspark: 16 jun 00.00
Annons

Valladolid har ett järngrepp om den sista platsen till La Liga efter en övertygande bortaseger i det första finalmötet med Numancia. En återkomst till högstadivisionen efter fem tunga år är definitivt inom räckhåll efter en stark avslutning i Segunda Liga. Numancia slog ut Real Zaragoza i semifinalen efter en urstark returmatch. Men senast gick laget på pumpen och vägen fram till uppflyttning blev genast betydligt längre.

Hemmalag

Valladolid ser äntligen ut att ta steget upp till den spanska högstadivisionen. Klubben avslutade grundserien urstarkt (näst formstarkast i ligan sista åtta matcherna) och slutade till slut på en femteplats med 67 poäng på 42 matcher. Laget, med suveräne skytteligavinnaren Jaime Mata i spetsen, är vassa på hemmagräs (obesegrade i fyra raka) och vill avsluta säsongen med säkrat avancemang. Inför hemmamötet med Numancia får tränaren Sergio González klara sig utan skadade kvartetten Deivid, Antonio Cotán, Míchel och Luismi.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Numancia tog sig med nöd och näppe till kvalspel efter en minst sagt småsvajig slutkurva i ligaspelet. Laget kom på en sjätteplats med 65 inspelade poäng på 42 matcher och slog på vägen fram till det avgörande finalspelet. Klubben har inte varit i La Liga på snart tio år. Och just nu ser möjligheterna små ut. Men Numancia har en sällsam förmåga att kriga ändå in i slutet. De har definitivt inte gett upp efter storförlusten på hemmagräs senast. I matchtruppen mot Valladolid saknas skadade försvarsduon Unai Medina och Luis Valcarce.

Fem senaste matcherna

Statistik

Valladolid gjorde flest mål av alla lag i grundserien. Senaste mötet lagen emellan på Valladolids hemmaplan slutade med en bortavinst (2-3) för Numancia.

Valladolid har gjort minst 2 mål i de 7 senaste matcherna.

Numancia har inte hållit nollan i de 8 senaste matcherna.

Valladolid snittar 2.05 mål framåt per hemmamatch.

Numancia har släppt in i snitt 1.38 mål per match på bortaplan.

Speltips

Valladolid har i princip säkrat en plats i La Liga efter urladdning senast. Men hemmalaget vilar inte på hanen och vill avsluta med seger för att tacka av fansen och blicka framåt mot nästa säsong. Och i ett Numancia som måste kliva fram kommer luckor att skapas. Valladolids galna målform, utgångsläge och form talar för ännu en målrik historia lagen emellan där Valladolid vill göra allt för att fullborda sin defilering. Därför spelas att Valladolid gör över 1.5 mål i matchen hemma på
Estadio José Zorrilla.

Djävulens advokat

Får Valladolid in ett ledningsmål kan de slappna av och ta hem laget i vetskapen om att marginalen är tillräcklig för att ett avancemang mer eller mindre ska vara klart. Och om Numancia får en bra start i matchen och lyckas hitta nätet en eller till och med två gånger kan nerverna börja att spela in för hemmalaget.


Publicerad: 16 juni 2018 klockan 01:40

Speltipset
Tips
1 (Ö 1.5)
Avspark
16 jun 20.30
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Avispa Fukuoka vs Albirex Niigata
1 (DNB)500 kr1.44
Frankrike vs Australien
MBH500 kr1.90
Peru vs Danmark
1X1 000 kr1.57

Dela vidare!

Kommentera nedan!