Valur Reykjavík vs IBV Vestmannaeyjar • Rekraketer
Annons
Speltips
Bikarinn

Valur Reykjavík vs IBV Vestmannaeyjar

Valur Reykjavík har inlett säsongen någorlunda starkt och skuggar serieledarna. IBV Vestmannaeyjar krigar på i bottenskiktet av tabellen.

Avspark: 30 maj 00.00
Annons

Valur Reykjavík är regerande mästare i isländska högstadivisionen Úrvalsdeild och har återigen ett slagläge i tabellen sex ligaomgångar in i den här säsongen. Upp till serieledarna skiljer det bara två poäng. I cupen Bikarinn har laget revansch att utkräva efter ett snöpligt uttåg i fjol. IBV Vestmannaeyjar tog hem titeln i Bikarinn förra året efter en dramatisk uddamålsseger (1-0 mot FH) och vill försvara bucklan när de tar sig an Valur Reykjavík på bortaplan i sextondelsfinalen.

Hemmalag

Valur Reykjavík tog hem titeln i den isländska högstadivisionen i fjol i överlägsen stil. I årets säsong har det gått något trögare, men klubben har bara en förlust hittills (1-2 mot Grindavik) och tog en viktig seger i senaste omgången hemma mot serieledarna Breidablik (2-1). Just nu ligger laget på en sjätteplats med 9 poäng på 6 matcher. Valur Reykjavík är starka hemma på Hlíðarend och har inte gjort färre än två mål i en enda match på hemmagräs så här långt. Nu vill laget, som vann cupen 2015 och 2016, revanschera sig i Bikarinn efter att ha åkt ut redan i sextondelsfinalen förra året.

Bortalag

IBV Vestmannaeyjar har visserligen ett färskt cupguld att glädja sig åt. Men i Úrvalsdeild ser det mörkare ut för klubben som just nu befinner sig under nedflyttningsstrecket på en elfteplats med bara 5 inspelade poäng på 6 matcher. Laget vill gärna undvika en lika nervkittlande ligasäsong som i fjol (klarade kontraktet med tre poängs marginal), men har endast en enda vinst så här långt (3-1 mot Keflavík) in i ligaspelet. En oväntad seger borta mot Valur Reykjavík härnäst skulle vara en finfin skalp i jakten på att upprepa fjolårets cupsuccé.

Statistik

De fem senaste mötena lagen emellan har slutat med passerad mållina. Den senaste matchen i slutet av april slutade 2-1 till ett hemmaspelande Valur Reykjavík.

Valur Reykjavík har gjort minst 2 mål i sina 4 senaste hemmamatcher.

För IBV Vestmannaeyjar ligger snittet totalt på 3.50 mål per match på bortaplan.

Valur Reykjavík snittar 2.00 mål framåt per match på hemmaplan.

IBV Vestmannaeyjar har släppt in minst 1 mål i sina 4 senaste bortamatcher.

Speltips

Valur Reykjavík och IBV Vestmannaeyjar brukar bjuda på målrika historier när de båda lagen möts. Vi får gå tillbaka två år i tiden för att hitta senaste gången en match lagen emellan slutade med under 2.5 mål gjorda (2-0 till Valur Reykjavík). Efter en besvärlig inledning på ligasäsongen får IBV Vestmannaeyjar lägga mer krut på cupspelet och måste kliva framåt även på bortagräs. Något som borde öppna upp för ännu en böljande och offensiv uppgörelse. Därför spelas att det blir över 2.5 mål i matchen.


Publicerad: 30 maj 2018 klockan 11:44

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
30 maj 19.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.53

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!