Varberg vs Falkenberg • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Varberg vs Falkenberg

Falkenberg leder serien och jagar en direktplats till Allsvenskan. Varberg måste hitta formen för att lyckas klättra över kvalstrecket.

Avspark: 28 jul 00.00
Annons

Varberg har hamnat i en djup svacka efter en fin start på säsong (tre segrar på fyra matcher) och befinner sig just nu under kvalstrecket. För att undvika en onödig bottenstrid behöver hemmalaget poäng. Allra helst en seger för att ta fart uppåt i tabellen. Falkenberg har siktet inställt på en återkomst till Allsvenskan och leder Superettan så här långt i säsongen. Bortalaget vill hitta en seger efter den snöpliga hemmaförlusten (2-3) mot Helsingborg i den senaste omgången. Allt för att sätta ytterligare press på toppkonkurrenterna i ligan och skapa en lucka i tabellen.

Hemmalag

Varberg lyckades undvika kvalspel om nedflyttning under fjolårets säsong tack vare målskillnad. Även i år går det tungt för klubben som just nu ligger under kvalstrecket på en trettondeplats med endast 13 poäng på 15 matcher. Formen är katastrofal med bara tre poäng på de åtta senaste matcherna. Ett i det närmaste mirakulöst trendbrott krävs om laget ska hitta de nödvändiga poängen för att klättra i tabellen och säkra kontraktet. Inför derbyt mot Falkenberg kommer hemmalaget med en fulltalig matchtrupp utan skador eller avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Falkenberg missade avancemang och en direktåterkomst till Allsvenskan i fjol. Men i år går det betydligt bättre för klubben som halvvägs in i säsongen leder serien med hela 33 inspelade poäng på 15 matcher. Laget har bara förlorat totalt två matcher och är obesegrade på bortaplan. Efter förlusten mot toppkonkurrenten Helsingborg innan speluppehållet är det ett hungrigt Falkenberg som kastar sig in i derbyt för att hitta en ny seger och fortsätta att vara ett spöke för hemmalaget. Bortalaget får klara sig utan avstängda duon Tobias Karlsson och Robin Östlind i mötet med Varberg.

Fem senaste matcherna

Statistik

Falkenberg har vunnit de tre senaste matcherna mot Varberg. Det senaste mötet lagen emellan slutade 3-2 till ett då hemmaspelande Falkenberg.

Varberg har släppt in mål i 93 procent av säsongens matcher.

Falkenberg snittar 2.50 mål framåt per match på bortaplan.

Varberg snittar totalt 3.13 mål per match på hemmaplan.

Falkenberg har gjort minst 2 mål de 4 senaste matcherna.

Speltips

Varberg har haft förtvivlat svårt att hålla igen bakåt. Hemmalaget har släppt in minst två mål i de tre senaste matcherna och går mot en hård bottenstrid i Superettan. Samtidigt bär Falkenberg på revanschlusta efter förlusten i senaste omgången. En seger behövs för att ta ett fastare grepp om förstaplatsen och skicka signaler till övriga topplag. Ett bortalag i sagolik målform med bäst offensiv i ligan ställs mot ett av Superettans formsvagaste försvar. Allting talar för att bortalaget tar kommandot i matchen och trycker på framåt för att göra processen kort med sina motståndare. Därför spelas att Falkenberg gör över 1.5 mål i matchen på Påskbergsvallen.

Djävulens advokat

Superettan har nyligen haft ett längre speluppehåll. Något som sannerligen kan ställa till det för förhandstipsen. Dessutom är alltid en derbymatch till viss del oberäknelig och oviss. Falkenberg förlorade även vänskapsmatchen och genrepet mot tabelljumbon Värnamo (1-2). Samtidigt lyckades Varberg hålla nere siffrorna i träningsmatchen mot Halmstad (1-1). Falkenberg behöver hitta tillbaka till den fina formen innan speluppehållet och spänna musklerna för att avfärda sina motståndare. Men om Varberg har slipat på defensiven under spelledigheten finns det en risk att den på förhand målrika matchen blir en tillknäppt och chansfattig historia.


Publicerad: 28 juli 2018 klockan 10:14

Speltipset
Tips
2 (Ö 1.5)
Avspark
28 jul 16.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

1.80

Odds

Plusmeny
Yokohama vs Shimizu S-Pulse
Ö 3.0500 kr2.02
Brage vs Värnamo
Ö 2.51 000 kr1.65
Coritiba vs Ponte Preta
1 (DNB)500 kr1.40

Dela vidare!

Kommentera nedan!