Värnamo vs Degerfors • Rekraketer
Annons
Speltips
Superettan

Värnamo vs Degerfors

Värnamo fortsätter segertåget och vill kliva över kvalstrecket. Degerfors befinner sig i ett ingenmansland i tabellen.

Avspark: 16 sep 00.00
Annons

Värnamos imponerande resa mot nytt kontrakt fick en fortsättning i och med veckans bortaseger mot GAIS. Ett pånyttfött lag i kalasform kliver ut på hemmagräset med motivation och hunger. En vinst skulle innebära att klubben (äntligen) tar klivet över kvalstrecket i tabellen och hamnar på säker mark. Degerfors har blandat och gett under säsongen. Tre svåra matcher i rad mot seriens vassaste lag har karvat sönder självförtroendet och mittenlaget har ingenting utöver hedern kvar att spela för.

Hemmalag

Värnamo går från klarhet till klarhet och har inte förlorat sedan juni månad. Med sju raka utan förlust (varav fem vinster) är klubben på väg att göra det omöjliga och säkra nytt kontrakt i Superettan. Efter vinsten mot GAIS senast ligger Värnamo just nu på en trettondeplats (precis under kvalstrecket) med 22 poäng på 22 matcher. En vinst mot Degerfors skulle ta laget över strecket med sju omgångar kvar av serien. Tränaren Roar Hansen förväntas mönstra starkast möjliga elva mot Degerfors för att vrida fram ännu ett stordåd ur en skade- och avstängningsfri trupp.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Degerfors har varit upp och ner under årets säsong i Superettan. Laget har aldrig lyckats kavla ut en längre segersvit och tre tunga poängtapp i de senaste omgångarna mot toppklubbarna i tabellen har grusat klubbens förhoppningar om att kunna ta steget upp till Allsvenskan. För tillfället ligger laget på en sjundeplats i tabellen med 33 inspelade poäng på 22 matcher. Upp till tredjeplacerade AFC Eskilstuna (som i dagsläget innehar kvalplatsen för avancemang i seriesystemet) är det hela tio poäng. Inför mötet med formstarka Värnamo saknas långtidsskadade Nikola Ladan. Även Andreas Jernarp och Jonas Olsson missar matchen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Värnamo har näst bäst form av alla lag i Superettan med sjutton poäng på de åtta senaste matcherna. Senaste förlusten i ligaspelet kom i slutet av juni mot Brage (2-3) på hemmagräs.

Värnamo är obesegrade i de 7 senaste matcherna i ligan.

Degerfors har släppt in minst 1 mål i de 12 senaste ligamatcherna.

Värnamo har snittat hela 2.43 poäng per match sedan sommaruppehållet.

Degerfors har bara 1 vinst på de 4 senaste matcherna i ligan.

Speltips

Värnamo närmar sig ett slutfört mirakel. Laget har varit i en hiskelig storform ända sedan sommaruppehållet och truppen är fullpumpad med självförtroende. Viktiga segern borta mot GAIS senast har gett klubben ytterligare hopp om att det faktiskt finns en möjlighet att gå från jumboplats till säker mark inom loppet av bara några månader. Det mesta talar för att Värnamo fortsätter segertåget och till slut tar sig över kvalstrecket i tabellen. Degerfors är stukade efter tre tuffa matcher i seriespelet och har alldeles för långt upp till topptrion för att kunna utmana om avancemang. Motivation, hunger och formläge talar för en (om än knapp) hemmaseger. Men för att säkra upp spelas Värnamo med handikappet AH (0.0) i matchen på Finnvedsvallen. I händelse av ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Värnamo har sannerligen momentum och är på väg mot årets bragd genom att (förhoppningsvis) säkra nytt kontrakt. Men Degerfors är ett tufft motstånd som står upp bra. Och bortalaget har ett övertag sett till inbördes möten mellan klubbarna. Degerfors har bara förlorat två av de sex senaste matcherna mot Värnamo och vann det senaste mötet lagen emellan med 4-1 på hemmaplan i våras. Degerfors har inte samma press på sig som hemmalaget och kan kliva in avslappnat i drabbningen på Finnvedsvallen. Något som kan ställa till det för ett Värnamo som fortsatt har kniven mot strupen.


Publicerad: 16 september 2018 klockan 10:30

Speltipset
Tips
1 (AH 0.0)
Avspark
16 sep 15.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.50

Odds

Plusmeny
AZ Alkmaar vs Feyenoord
X2 + Ö 2.51 500 kr2.40
Wolverhampton vs Burnley
2 (Över 6,5 skott)1 500 kr1.61

Dela vidare!

Kommentera nedan!