Viborg vs Fredericia • Rekraketer
Annons
Speltips
1. Division

Viborg vs Fredericia

Viborg och Fredericia jagar förstaplatsen i den danska andraligan för att kunna avancera i seriesystemet. Nu gör de båda topplagen upp i en minst sagt spännande sexpoängsdrabbning.

Avspark: 19 jun 19.00
Annons

Viborg var nära att ta sig upp till den danska högstaligan förra säsongen. Klubben tog sig till slutspel efter en andraplats i grundserien. Men väl framme där blev Hobro (0-1 och 0-2) för svåra i dubbelmötet. Den här säsongen är klubben ute efter revansch och har inte gett upp hoppet om att hinna äta sig ikapp och förbi serieledande Vejle BK som i dagsläget ligger sju poäng före med nio omgångar kvar. För tillfället ligger Viborg, som vunnit två av de tre ligamatcherna sedan ligaspelet återupptogs för några veckor sedan, på en andraplats i tabellen med 44 poäng på 24 matcher. En seger hemma mot topprivalen Fredericia skulle ge fin medvind inför slutspurten av ligaspelet.

Fredericia, som slutade på en sjätteplats i tabellen förra säsongen, har halkat efter en aning i toppstriden efter förlusten mot serieledarna (1-2) för några veckor sedan. Nu ser klubben sin (sista) chans att haka på inför upploppet. Just nu ligger laget på en tredjeplats med 42 inspelade poäng på 24 matcher. Med nio poäng upp till just Vejle BK på förstaplatsen är det inte omöjligt att Fredericia kan blanda sig i segerstriden innan säsongen är över. Segern hemma mot Fremad Amager (3-1) senast var en fin injektion för självförtroendet. En ny vinst mot konkurrenten Viborg skulle elda på hoppet om avancemang till högstaligan.

Viborg kliver över spelad lina i 67 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt. Motsvarande siffra för Fredericia på bortagräs i ligan ligger på hela 75 procent.
Viborg har hittat nätet i de 10 senaste ligamatcherna på hemmagräs. Samtidigt har laget släppt in mål i de 5 senaste hemmamatcherna och i de 10 senaste matcherna totalt sett i ligaspelet.
För såväl Viborg som för Fredericia går spelet in i de 3 senaste matcherna i ligaspelet. Totalsnittet ligger på 3.33 mål per hemmamatch för Viborg och 3.50 mål per bortamatch för Fredericia.
Linan har passerats i de 6 senaste mötena mellan Viborg och Fredericia. Den senaste matchen lagen emellan slutade 3-1 till ett för dagen bortaspelande Viborg.

Visst ska vi kunna se fram emot en eldig tillställning på Viborg Stadion. I varenda match (tre stycken för vardera lag) sedan den danska fotbollen återupptogs efter coronauppehållet har linan passerats. Och när ligaspelet nu går in på sitt slutvarv med nio omgångar kvar kan segraren i den här sexpoängsdrabbningen ta upp jakten på serieledande Vejle BK och utmana om direktplatsen upp till högstaligan i seriesystemet. Motivationen, hungern och offensivlustan bör därmed vara på topp under fredagskvällen. Viborg har nätat i de tio senaste hemmamatcherna medan gästande Fredericia gjort mål i de tolv senaste på bortagräs. Båda lagen har dessutom gjort minst två mål framåt i de två senaste ligamatcherna. Nog vankas det målkalas i det här toppmötet. Vi kliver in på en saxning över standardlinan. Något som lagen löst i de sex senaste matcherna mot varandra.


Publicerad: 19 juni 2020 klockan 00:10

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
19 jun 19.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr (1U)

1.70

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!