Vidi vs BATE Borisov • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Vidi vs BATE Borisov

Vidi laddar om efter uttåg ur kvalet till Champions League och en kärv ligaperiod. BATE Borisov vill revanschera sig efter förlusterna mot PSV.

Avspark: 20 sep 00.00
Annons

Vidi åkte ut mot AEK Aten i kvalet till Champions League och får nu inrikta sig på att hitta framgång i gruppspelet i Europa League. Men efter en trög period i ligaspelet slår ungrarna definitivt ur underläge. BATE Borisov har hittat tillbaka till formen efter uttåget mot holländska PSV Eindhoven (2-3 och 0-3) i kvalet till Champions League och har två raka ligasegrar i ryggen inför den första omgången i Europa League.

Hemmalag

Vidi har tagit sig till gruppspelet i Europa League för första gången på sex år. Men efter att ha varit på vippen att spela sig in i Champions League är det snarare besvikelse än tro och hopp som kännetecknat ungrarnas veckor efter uttåget mot AEK Aten. Tränaren Marko Nikolićs mannar har inte vunnit på tre raka matcher och åkte på en svidande förlust (1-2) mot Puskás senast. Just nu ligger klubben (som vann ligan i fjol) på en medioker åttondeplats i tabellen med endast 9 poäng på 6 matcher. Ett stukat lag tömt på självförtroende behöver höja sig flera nivåer om en seger ska kunna inkasseras i den första gruppspelsomgången.

Fem senaste matcherna

Bortalag

BATE Borisov forcerar fram i det inhemska ligaspelet och har snabbt skakat av sig nederlaget mot PSV Eindhoven i kvalet till Champions League. Med två raka segrar i ryggen ligger den vitryska storklubben på en förstaplats i ligan med hela 51 inspelade poäng på 20 matcher. Ner till tvåan Vitebsk är det sju poäng. Självförtroendet är på topp inför det att Europa-spelet ska sätta i gång på allvar. BATE Borisov gör sitt andra raka gruppspel i Europa League och lutar sig mot rutin och form för att desarmera ungrarna i den första gruppspelsmatchen. I mötet med Vidi får tränaren Alyaksey Baha klara sig utan skadade duon Vladislav Mukhamedov och Vladislav Malke.

Fem senaste matcherna

Statistik

Vidi och BATE Borisov har mött varandra vid två tidigare tillfällen. Den första matchen slutade oavgjort och mållöst. Det andra mötet lagen emellan vann ett då hemmaspelande BATE Borisov med 1-0.

Vidi har bara vunnit 1 av de 8 senaste matcherna.

BATE Borisov har vunnit 80 procent av ligamatcherna den här säsongen.

Vidi har släppt in mål i 67 procent av säsongens matcher.

BATE Borisov snittar 1.75 mål framåt per match den här säsongen.

Speltips

Vidi lyckades överraskande slå ut Malmö FF i kvalet till Champions League. Men mot grekiska AEK Aten tog det stopp. Efter uttåget har ungrarna hamnat i en nedåt pekande formkurva och är segerlösa sedan mitten av augusti. BATE Borisov har samtidigt kopplat greppen i den vitryska högstadivisionen och har två raka segrar i bagaget inför mötet med Vidi. BATE Borisov ska vara numret större än de regerande ungerska mästarna. Truppen är bredare (och spetsigare) och formen betydligt vassare. Dessutom har vitryssarna större erfarenhet av spel ute i Europa. Allting talar för att Vidi får det svårt att ro hem tre poäng. Därför spelas att BATE Borisov vinner eller att det blir oavgjort i matchen på Groupama Aréna. Spelsättet AH +0.5 är detsamma som att oavgjort eller bortaseger spelas. Men oddset är i det här fallet något högre.

Djävulens advokat

Vidi har hamnat i en svacka och inte alls presterat under de senaste veckorna. Men ungrarna är vanligtvis oerhört starka hemma på Groupama Aréna och vill få bästa tänkbara start på äventyret i Europa League. BATE Borisov har ett mer slagkraftigt lag och en formkurva som pekar rakt uppåt. Men för att över huvud taget ha en chans till avancemang i Europa League behöver Vidi hitta segrar på hemmaplan. Och i en grupp där även grekiska PAOK och engelska storklubben Chelsea finns med är hemmamötet med BATE Borisov den största chansen till tre poäng. Lyckas ungrarna stå emot det förväntade trycket från BATE Borisov finns alla möjligheter att hitta en uddamålsseger genom ett sent mål inför hemmapubliken.


Publicerad: 20 september 2018 klockan 06:23

Speltipset
Tips
2 (AH +0.5)
Avspark
20 sep 18.55
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.50

Odds

Plusmeny
Genk vs Malmö FF
Ö 2.5500 kr1.65

Dela vidare!

Kommentera nedan!