Viking vs Strömmen • Rekraketer
Annons
Speltips
OBOS-ligaen

Viking vs Strömmen

Viking behöver en seger för att utmana om direktplatserna till Eliteserien. Strömmen krigar för att undvika nedflyttning.

Avspark: 19 aug 00.00
Annons

Viking åkte ur den norska högstadivisionen i fjol och har nu siktet inställt på att studsa tillbaka direkt efter en gedigen säsong så här långt. Men en seger behövs om laget ska ta ett starkare grepp om serieavancemanget. Strömmen ligger under kvalstrecket och behöver höja sig flera nivåer om klubben ska kunna säkra nytt kontrakt i OBOS-ligaen.

Hemmalag

Viking flyttades ned till den norska andradivisionen förra året efter en svag säsong och brinner av revanschlusta. Laget ligger just nu på en tredjeplats med 37 poäng på 19 matcher. Därmed skuggar klubben Ålesund och Mjöndalen som för tillfället innehar direktplatserna till Eliteserien. Tre poäng är livsviktigt för Viking som lutar sig mot en finfin formkurva när de nu ska ta fart in i hösten och förhoppningsvis klättra ett snäpp eller två i tabellen. Inför mötet med Strömmen saknades skadade Viljar Vevatne. Men Rolf Daniel Vikstøl är tillbaka efter sin avstängning. Dessutom är trion Usman Sale, Sondre Flem Bjørshol och Axel Óskar Andrésson spelklara igen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Strömmen har haft en problematisk säsong hittills. Klubben ligger för tillfället på en blygsam fjortondeplats med endast 16 inspelade poäng på 19 matcher. Efter en riktigt svag vår där laget hade förtvivlat svårt att sno åt sig poäng har hela sex (!) nyförvärv anslutit under sommaren. Bland annat har offensiv kraft tillkommit i form av inlånade Alxander Ruud Tveter från Sarpsborg och Ebiye Moses från Lilleström. Laget har även bytt formation under sommaruppehållet och vann senast mot Sogndal (1-0). Någonting att bygga vidare på för tränare Espen Olsen. Strömmen kommer till bortamatchen mot Viking med en trupp fri från skador och avstängningar. Inlånade anfallaren Steve Saint-Duc från Los Angeles FC kan göra debut i matchen.

Fem senaste matcherna

Statistik

Viking har gjort mål i sina sju senaste matcher och snittar 2.44 mål framåt per match på hemmagräs. Senaste mötet lagen emellan för en och en halv månad sedan slutade hela 6-1 till ett då bortaspelande Viking.

Viking har gjort minst 2 mål i sina 4 senaste hemmamatcher.

Strömmen har förlorat 78 procent av sina bortamatcher.

Viking har vunnit 6 av de 7 senaste matcherna i ligaspelet.

Strömmen har släppt in mål i 100 procent av sina matcher på bortagräs.

Speltips

Viking har fått upp farten i norska OBOS-ligaen och har siktet inställt på en snabb återkomst till högstadivisonen. Hemmalaget är i fin form och är motiverade inför att ta tre nya poäng i jakten på Mjöndalen och Ålesund i toppen av tabellen. Strömmen har förvisso förstärkt laget rejält under sommaren och hittade en efterlängtad seger på hemmaplan senast. Men Viking ska vara ett nummer för stort för gästerna och har enligt tränaren Bjarne Berntsen stor respekt för (och kännedom om) motståndarnas stora förvandling och förändrade spelsätt. Risken för att Viking ska slappna av och tappa matchen på Viking Stadion finns inte på kartan när så mycket står på spel i det här säsongsskedet. En massiv forcering från ett målglatt och avancemangstörstande hemmalag väntar. Därför spelas att Viking vinner med två måls marginal. I händelse av att Viking bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.

Djävulens advokat

Viking har visserligen mycket att spela för och är inne i en fin formkurva som fick ytterligare medvind efter den oerhört viktiga bortavinsten mot Åsane (2-1) i den senaste ligaomgången. Men Strömmen har sett till att stärka leden rejält under sommaruppehållet och hämtat in totalt sex spelare som definitivt har höjt kvaliteten i truppen och stärkt lagets chanser att lyfta över kvalstrecket och säkra nytt kontrakt betydligt. Matchbilden kan därmed bli en helt annan än den senast lagen möttes (1-6) i början av juli. Kniper Strömmen igen bakåt och får till offensiven med nya Alxander Ruud Tveter och Ebiye Moses kan det bli en svettig match för ett segerhungrigt Viking.


Publicerad: 19 augusti 2018 klockan 13:44

Speltipset
Tips
1 (AH -1.0)
Avspark
19 aug 18.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.75

Odds

Plusmeny
Manchester City vs Huddersfield
1 (Håller nollan) + U 4.5500 kr1.83
Elfsborg vs IFK Norrköping
2 (AH 0.0)500 kr1.60
Helsingborg vs Landskrona
1 (AH -1.0)1 500 kr1.60
GAIS vs Varberg
BLGM500 kr1.75

Dela vidare!

Kommentera nedan!