Vikingur Reykjavik vs Keflavík • Rekraketer
Annons
Speltips
Urvalsdeild

Vikingur Reykjavik vs Keflavík

Vikingur Reykjavik har två raka segrar och blickar uppåt i tabellen. Keflavík krigar på i bottenskiktet för att undvika nedflyttning.

Avspark: 13 jul 00.00
Annons

Vikingur Reykjavik har repat sig efter en katastrofal inledning i den isländska högstadivisionen. Efter två raka segrar har klubben nu siktet inställt på att arbeta sig uppåt i tabellen och konkurrera om Europa-platsen bakom de två ligasuveränerna Stjärnan och Valur. Keflavík har ingen seger så här långt och är redan nu duktigt avsågade i tabellen. Hoppet om att klara kontraktet minskar efter varje omgång.

Hemmalag

Vikingur Reykjavik inledde säsongen på ett allt annat än imponerande sätt. Laget vann bara en match under de sju första ligaomgångarna och låg länge pyrt till i tabellen. Men efter en välkommen uppryckning på slutet ligger klubben för närvarande på säker mark genom en sjätteplats med totalt 15 poäng på 11 matcher. Vikingur Reykjavik, som slutade på en åttondeplats i fjol, ser nu en möjlighet att skjuta ifrån uppåt i tabellen och utmana på allvar om en Europa-plats. Inför mötet med Keflavík kommer hemmalaget med en matchtrupp helt fri från skador och avstängningar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Keflavík har inte alls fått en drömstart som nykomlingar i isländska Urvalsdeild. Laget ligger för tillfället sist i tabellen på en tolfteplats med endast 3 poäng på 11 matcher. Klubben har fyra raka förluster (senast 0-2 mot serieledande Stjärnan) och jagar fortfarande sin första seger för säsongen. Ett mirakulöst trendbrott krävs för att islänningarna ska kunna hålla drömmen om säkrat kontrakt vid liv. Men allting pekar på degradering med nio poäng upp till nedflyttningsstrecket i dagsläget. Till matchen mot Viking Reyjkavik förfogar tränaren Guðlaugur Baldursson över en helt fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Ingen av Vikingur Reykjaviks matcher på hemmaplan den här säsongen har slutat med över tre mål gjorda. Samtidigt har Keflavík inte gjort mål på fyra raka matcher.

För Vikingur Reykjavik ligger snittet totalt på 1.60 mål per hemmamatch.

Keflavík har inte vunnit någon av sina 11 senaste matcher.

Vikingur Reykjavik har vunnit 3 av de 4 senaste matcherna.

För Keflavík ligger snittet totalt på 2.20 mål per match på bortaplan.

Speltips

Vikingur Reykjavik har hittat formen efter en iskall start på säsongen. Vid en vinst mot jumbon kan hemmalaget rikta in blickarna på tätstriden i tabellen. Keflavík har inte alls rosat marknaden så här långt och är en uppgiven nykomling. Allting talar för en bekväm seger för hemmalaget som har siktet inställt på att klättra i tabellen och överträffa fjolårssäsongen. Men båda lagen är målsnåla och bjuder väldigt sällan på några större målexplosioner. Därför spelas att Vikingur Reykjavik vinner matchen och att den slutar med totalt under 3.5 mål gjorda.

Djävulens advokat

Vikingur Reykjavik har visserligen inget imponerande målfacit så här långt in på säsongen. Men om hemmalaget får tidig utdelning mot gästande Keflavík kan matchen bli allt annat än tillknäppt. Keflavík har förvisso inte gjort mål i ligaspelet sedan början av juni (2-2 mot Hafnarfjordur) och får verkligen inte till sitt offensiva spel för tillfället. Men de senaste förlusterna har varit mot ligaettan och tabelltvåan. Vikingur Reykjavik har inte samma sprängkraft som ligans absoluta topplag, och om Keflavík hittar nätmaskorna med lädret är mållinan i fara när hemmalaget behöver vända underläget.


Publicerad: 13 juli 2018 klockan 09:44

Speltipset
Tips
1 + U 3.5
Avspark
13 jul 20.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 000 kr

2.50

Odds

Plusmeny
Grebbestads vs Oddevold
Ö 3.0500 kr1.97

Dela vidare!

Kommentera nedan!