Viktoria Plzen vs Roma • Rekraketer
Annons
Speltips
Champions League

Viktoria Plzen vs Roma

Viktoria Plzen är snuddande nära en ny chans i Europa League. Roma har redan säkrat vidare avancemang i Champions League.

Avspark: 12 dec 00.00
Annons

Ett Viktoria Plzen i fin form som jagar Slavia Prag i den inhemska ligan har nu en möjlighet att ta sig till slutspelet i Europa League efter en rad starka insatser i Champions League. Roma har redan säkrat andraplatsen i gruppen och har ingen möjlighet att spurta förbi Real Madrid som innehar förstaplatsen. Men efter en tung period på alla fronter skulle italienarna må bra av ett resultat i den sista gruppspelsomgången.

Hemmalag

Viktoria Plzen har häng på serieledande Slavia Prag (fyra poäng efter) i den tjeckiska högstadivisionen och har siktet inställt på att försvara fjolårssäsongens titel. Laget har varit dominanter på hemmaplan sedan några år tillbaka och vunnit ligan fem av de åtta senaste upplagorna. Med 42 poäng på 18 matcher sladdar klubben just nu in på en andraplats i tabellen när ligaspelet precis passerat halvtid. I Champions League har det gått bra för Viktoria Plzen som tagit en meriterande bortaseger mot CSKA Moskva (2-1) samt spelat oavgjort mot Real Madrid (1-1) på hemmagräs. Därmed har tjeckerna nu chansen att ta sig vidare till slutspelet i Europa League om de lyckas försvara tredjeplatsen i gruppen. Men då måste ett redan klart Real Madrid som dessutom inte kan förlora förstaplatsen vinna mot nämnda CSKA Moskva. Annars krävs det allra minst oavgjort för Viktoria Plzen (allra helst seger) för att ordna en fortsättning på Europa-äventyret. I truppen saknas skadade anfallaren Michal Krmencik. Dessutom är det osäkert om mittfältaren Daniel Kolár kommer till spel för tjeckerna.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Roma har inte alls nått upp till några rejäla höjder den här säsongen efter en kärv höst. Italienarna, som slutade trea i fjol och tvåa säsongen dessförinnan, har inte vunnit på fyra raka matcher och behöver ett trendbrott för att hitta självförtroendet igen. För tillfället ligger laget på en åttondeplats i Serie A med 21 inspelade poäng på 15 matcher. I Champions League har italienarna åtminstone säkrat avancemang efter tre segrar. Men två förluster mot gruppettan Real Madrid (0-3 och 0-2) har samtidigt inneburit att laget får nöja sig med en andraplats. Eusebio Di Francesco måste klara sig utan skadade spjutspetsen Edin Dzeko i mötet med Viktoria Plzen. Även Stephan El Shaarawy, Lorenzo Pellegrini och Daniele De Rossi kan missa matchen på grund av skador.

Fem senaste matcherna

Statistik

Roma har vunnit de två senaste matcherna mot Viktoria Plzen. Båda matcherna har även passerat spelad mållina med marginal. Senaste mötet lagen emellan slutade 5-0 till ett då hemmaspelande Roma.

För Viktoria Plzen har de 8 senaste Europa-matcherna slutat med över 2.5 mål.

Roma snittar 3.06 mål per match i det inhemska ligaspelet så här långt.

Viktoria Plzen snittar totalt 4.50 mål på hemmaplan i gruppspelet hittills.

Roma har släppt in minst 1 mål i de 8 senaste tävlingsmatcherna.

Speltips

Viktoria Plzen behöver en seger för att vara helt säkra på att försvara tredjeplatsen i gruppen och ta sig in i Europa League. Roma har visserligen ingenting att spela för, men klubben är i behov av en positiv injektion inför fortsättningen av säsongen. Viktoria Plzen kommer att kliva på framåt för att hitta ett ledningsmål i matchen. Tjeckerna har en vana av att bjuda på målrikt historier (framför allt på hemmaplan) i Europa-spelet (åtta raka passerar linan) och ställs mot ett ihåligt Roma som släppt in mål i åtta raka matcher. Tjeckernas förväntade offensiv kommer att öppna upp ytor för ett Roma där hungriga reserver ser en möjlighet att slå sig in i den ordinarie startelvan. Allting talar för en böljande tillställning där båda lagen förmodligen kommer att hitta nätet flera gånger om. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen på Doosan Arena.

Djävulens advokat

Viktoria Plzen är det enda laget i matchen som har någonting av betydelse att spela för. Och även om hemmastarka tjecker (som bland annat kryssat mot Real Madrid på hemmagräset) har fin form och hopp om avancemang finns det en risk att Roma varken gör från eller till för att öppna upp matchbilden. Lyckas tjeckerna få in ett ledningsmål finns det egentligen ingen anledning för italienarna att trycka på framåt och jobba fram en kvittering med tanke på att laget är klart för avancemang.


Publicerad: 12 december 2018 klockan 14:59

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
12 dec 18.55
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
500 kr

1.80

Odds

Dela vidare!

Kommentera nedan!