Vitesse vs Basel • Rekraketer
Annons
Speltips
Europa League

Vitesse vs Basel

Vitesse vill återupprepa fjolårets succé och ta sig till gruppspelet i Europa League. Basel har revansch att utkräva efter uttåget senast.

Avspark: 9 aug 00.00
Annons

Vitesse satsar mot en ny gruppspelsvända ute i Europa efter att ha slagit ut rumänska Viitorul i senaste omgångens dubbelmöte. Men hela försvarslinjen har bytts ut efter förra säsongen och nye målvakten Eduardo har inte imponerat. Basel missade ligatiteln för första gången på åtta år och åkte ut med dunder och brak mot PAOK i kvalet till Champions League. Men efter en rejäl urladdning i den första omgången i ligan kliver schweizarna ut på bortagräs för att få med sig ett resultat hem till returmötet.

Hemmalag

Vitesse säkrade en ny chans ute i Europa för andra året i rad efter en nervkittlande säsong i Eredivisie. Klubben slutade till slut på en sjätteplats i ligan med 49 poäng på 34 matcher. Därmed kunde laga pusta ut med endast tre poängs marginal ner till lagen som jagade de sista Europa-platserna. Efter en blandad försäsong lyckades holländarna ta sig vidare från dubbelmötet med Viitorul och siktar nu in sig på att ännu en gång ta sig till gruppspelet i Europa League. Mot Basel får tränaren Leonid Slutskij klara sig utan skadade försvararen Arnold Kruiswijk. Dessutom är Chelsea-lånet Jake Clarke-Salter ett osäkert kort efter att ha tvingats utgå i senaste matchen.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Basel fick se sig nedpetade från tronen i Super League efter att ha vunnit ligan de åtta senaste åren. Laget fick nöja sig med en andraplats med 69 inspelade poäng på 36 matcher. Upp till oväntade ligasegrarna Young Boys var det hela femton (!) poäng. Med ny tränare (offensivt riktade Marcel Koller) finns hopp om att göra den nya säsongen till ett enda långt revanschtåg. Och efter det snöpliga uttåget mot PAOK i Champions League har hungern och motivationen att ställa saker till rätta ökat. Något som inte minst visade sig i ligapremiären när Basel krossade rivalerna Grasshoppers. Inför matchen mot Vitesse saknas skadade mittfältsduon Zdravko Kuzmanovic och Taulant Xhaka i en annars fulltalig trupp.

Fem senaste matcherna

Statistik

Vitesse har snittat smått ofattbara 4.57 mål per match sedan mitten av april. Samtidigt gjorde Basel mål i hela 83 procent av sina matcher förra säsongen.

För Vitesse har de 13 senaste matcherna slutat med över 2.5 mål gjorda.

Basel snittade totalt 3.00 mål per bortamatch förra säsongen.

Vitesse snittade totalt 3.24 mål per hemmamatch förra säsongen.

För Basel har 8 av de 9 senaste matcherna slutat med över 2.5 mål gjorda.

Speltips

Vitesse och Basel brukar sannerligen bjuda på målfester. För holländarnas del har målen trillat in i överflöd både framåt och bakåt ända sedan mitten av april. Ett stukat Basel är i obalans efter att förre tränaren sparkats, har åkt på ett flertal snytingar i närtid och fick benen rejält undanslagna när PAOK krossade dem i kvalspelet till Champions League. Men offensiven har visat sig vara bortalagets främsta kort och de kommer med vind i seglen efter ett riktigt kalas hemma mot Grasshopper (4-2) i ligan senast. En böljande match väntas där Basel definitivt vill få med sig ett bortamål inför returmatchen. Historik, form och truppläge talar för öppna spjäll och full fart framåt för två lag som verkligen litar helt på sina respektive anfallslinjer för att nå sina resultat. Därför spelas att det blir över 2.5 mål i matchen på GelreDome.

Djävulens advokat

Vitesse är förvisso inte kända för att hålla tätt bakåt och sansa sig i offensiven. Men när gruppspelet nu är nära kan det finnas fog för att ana ett mer disciplinerat lag i dubbelmötet mot ett (på papperet starkare) Basel. Något som kan innebära att vi får se en sluten och stram tillställning på GelreDome. För Basels del har nye tränaren Marcel Koller inneburit att laget fortsatt sin offensiva fotboll. Men efter förlusten mot PAOK i kvalet till Champions League har all anledning funnits till att slipa defensiven. Schweizarna bör kliva ut på gräset för att trycka på framåt i banan och få med sig mål inför returen. Men Kollers mannar kan även rikta in sig på att spika igen försvaret och i stället sikta in sig på att avgöra dubbelmötet på hemmaplan nästa vecka.


Publicerad: 9 augusti 2018 klockan 11:30

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
9 aug 20.00
Resultat
Förlust
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.75

Odds

Plusmeny
Real Monarchs vs Reno 1868
Ö 2.51 000 kr1.85

Dela vidare!

Kommentera nedan!