Vitesse vs Heerenveen • Rekraketer
Annons
Speltips
Eredivisie

Vitesse vs Heerenveen

Vitesse vill försvara sin Europa-plats i tabellen efter en stabil höst. Heerenveen jagar formen för att hålla sig borta från bottenstriden.

Avspark: 2 feb 18.30
Annons

Vitesse har siktet inställt på att återigen säkra spel i Europa efter spelmässigt stabila höstmånader i den holländska förstadivisionen. Laget är obesegrat i sju raka matcher på hemmagräs i ligaspelet och vill fortsätta den fina trenden för att försvara positionen i tabellen. Heerenveen har inte vunnit på fyra raka matcher i ligaspelet och måste nu studsa tillbaka för att inte bli indragna i bottenstriden i Eredivisie.

Hemmalag

Vitesse har visserligen inte haft någon längre segersvit i Eredivisie den här säsongen. Men laget har ändå skrapat ihop viktiga poäng och aldrig fallit ner i svacka utan studsat tillbaka direkt efter ett nederlag. För tillfället ligger klubben (som vill försvara fjolårets Europa-plats) på en femteplats med 29 poäng på 19 matcher. Laget är revanschsuget efter förlusten mot mittenlaget Fortuna Sittard (1-2) i den senaste omgången och kan luta sig mot ett fint hemmafacit inför mötet med Heerenveen. Vitesse är nämligen seriens fjärde bästa hemmalag och har hittat nätet i de sju senaste matcherna på hemmagräs. I truppen saknas skadade trion Tim Matavz, Hillary Gong och Arnold Kruiswijk.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Heerenveen kan inte blicka tillbaka på en lyckad inledning av det nya året. Laget har förlorat tre av de fyra senaste matcherna i ligaspelet och kommer senast från en smäll mot AZ Alkmaar (0-2) på hemmagräs. Den negativa trenden har gett sladd i tabellen. Heerenveen ligger just nu på en blygsam elfteplats med endast 21 inspelade poäng på 19 matcher. Laget måste nu hitta tillbaka till formen för att undvika en bottenstrid som närmar sig. Ned till nedflyttningsstrecket är det nu bara tre poäng. Tränaren Jan Olde Riekerink förfogar över en fulltalig matchtrupp utöver skadade Morten Thorsby.

Fem senaste matcherna

Statistik

I fyra av de fem senaste matcherna mellan Vitesse och Heerenveen har båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan i höstas då Heerenveen hade hemmaplan slutade oavgjort (1-1).

För Vitesse har 78 procent av hemmamatcherna slutat med att båda lagen gjort mål.

Heerenveen snittar hela 4.80 mål totalt per bortamatch i ligan.

Vitesse släpper in mål i 89 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet.

Heerenveen har gjort mål i 80 procent av ligamatcherna på bortagräs.

Speltips

För Vitesse har båda lagen gjort mål i de åtta senaste matcherna i ligaspelet. För Heerenveen har fem av de sex senaste matcherna i Eredivisie slutat med att båda lagen gjort mål. Lagens respektive totalsnitt vad gäller mål (3.56 och 4.80 per match) talar för att det blir eldig uppgörelse mellan två lag som krigar för positionerna i olika delar av tabellen. Vitesse har gjort mål i åtta raka matcher i ligan. Heerenveen har samtidigt gjort minst två mål framåt i de tre senaste matcherna på bortagräs. Adderar vi den inbördes historiken mellan klubbarna finns det i princip ingenting som pekar mot att det kommer att bli en målfattig sammandrabbning. Heerenveen måste bryta trenden och kommer att trycka på för att sno åt sig en efterlängtad trepoängare. Något som kommer att öppna upp matchen. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Gelredome.

Djävulens advokat

Visserligen har både Vitesse och Heerenveen bjudit på rejäla målkalas den senaste tiden. Men formen hos gästerna pekar rakt nedåt och i förlusten senast (0-2 mot AZ Alkmaar) lyckades laget inte ens göra mål. Samtidigt är Vitesse ett urstarkt hemmalag som inte förlorat på sju raka på hemmagräs. Heerenveen måste onekligen upp i nivå efter den senaste tidens nederlag om de ska ha en möjlighet att skaka om Vitesse.


Publicerad: 2 februari 2019 klockan 11:01

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
2 feb 18.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.61

Odds

Plusmeny
Eintracht Frankfurt vs Borussia Dortmund
Ö 3.01 500 kr1.90
Cardiff City vs Bournemouth
1 (U 14 FSP)1 500 kr1.57

Dela vidare!

Kommentera nedan!