VPS vs HIFK • Rekraketer
Annons
Speltips
Veikkausliiga

VPS vs HIFK

VPS är redan klara för nedflyttning och kämpar med motivationen. HIFK har siktet inställt på att utmana om den sista Europa-platsen.

Avspark: 6 okt 15.00
Annons

VPS landade på en sjätteplats förra säsongen. Men i år har det gått betydligt tyngre för klubben som nu är klara för nedflyttning till den finska andradivisionen med två matcher kvar. HIFK befinner sig återigen på den undre tabellhalvan efter en kärv säsong i Veikkausliiga. Men laget har fortfarande chansen att knipa den sista Europa-platsen.

Hemmalag

VPS har inte haft någon lyckad säsong i den finska högstaligan och får nu inrikta sig på spel i andradivisionen med två matcher kvar av seriespelet. Med åtta poäng upp till RoPS och säker mark i tabellen är det bara för klubben att kasta in handduken och ta nya tag. Just nu ligger klubben på en tolfteplats (sist) med endast 16 inspelade poäng på 24 matcher. Men även om hoppet om säkrat kontrakt är ute sitter VPS åtminstone på möjligheten att ge hemmafansen en sista seger att glädjas åt innan en revanschbetonad försäsong väntar.

Fem senaste matcherna

Bortalag

HIFK skuggar FC Lahti i tabellen och med två omgångar kvar har laget fortfarande möjlighet att gå om och få chans i den inhemska kvalet där en sista Europa-plats står på spel. Även om säsongen har varit upp och ner för klubben har viss uppåtgående form visats upp på sistone. HIFK, som ligger på en sjundeplats med 33 poäng på 25 matcher, har vunnit två av de tre senaste matcherna och ser nu en stor möjlighet torna upp sig. Seger borta mot ett redan avsågat VPS skulle sätta ytterligare press på FC Lahti inför slutspurten.

Fem senaste matcherna

Statistik

De fem senaste matcherna mellan VPS och HIFK har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade hela 3-2 till ett även då hemmaspelande VPS.

VPS snittar totalt 3.00 mål per match i ligaspelet så här långt.

HIFK har släppt in mål i 92 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet.

VPS har hållit nollan i endast 4 procent av ligamatcherna hittills.

HIFK har gjort minst 2 mål framåt i de 4 senaste matcherna i ligan.

Speltips

För VPS har båda lagen hittat nätet i 92 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan så här långt in på säsongen. För HIFK har spelet gått in i 67 procent av bortamatcherna i ligaspelet. Hemmalaget har gjort mål i de sju senaste hemmamatcherna i ligaspelet. Samtidigt har HIFK gjort minst två mål framåt i de fyra senaste matcherna i ligan. VPS kan spela avslappnat med tanke på att laget redan är klara för nedflyttning. Ett hemmalag som vill ge hemmafansen ett värdigt säsongsavsked ställs därmed mot ett segersuget bortalag som har ögonen på en Europa-plats. Räkna med öppet spel mellan två lag som brukar trivas mot varandra. Spelet går in i de fem senaste matcherna lagen emellan. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Elisa Stadion.

Djävulens advokat

Visst talar det mesta för att det blir ännu en galen målfest mellan VPS och HIFK. Men med tanke på den hopplösa situation som hemmalaget befinner sig i finns en risk att vi får se ett uppgivet VPS lägga sig platt för ett Europa-jagande och laddat bortalag. Ett tidigt hemmamål skulle definitivt öppna upp matchen som annars riskerar att bli avslagen.


Publicerad: 6 oktober 2019 klockan 14:50

Speltipset
Tips
BLGM
Avspark
6 okt 15.00
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
1 500 kr

1.66

Odds

Plusmeny
Atalanta vs Lecce
BLGM1 500 kr1.75
Southampton vs Chelsea
BLGM1 000 kr1.61

Dela vidare!

Kommentera nedan!