Werder Bremen vs Augsburg • Rekraketer
Annons
Speltips
Bundesliga

Werder Bremen vs Augsburg

Werder Bremen behöver tre poäng för att kunna nå en Europa-plats. Augsburg krigar för sin överlevnad i bottenskiktet av Bundesliga.

Avspark: 10 feb 15.30
Annons

Werder Bremen landade till slut i mittenskiktet av Bundesliga i fjol efter en ojämn säsong. Även den här säsongen har varit upp och ner för klubben som bara har en seger på de sex senaste i ligaspelet. Augsburg behöver lägga i en högre växel för att undvika nedflyttningsstrecket i tabellen. Men laget har bara vunnit en av de elva senaste i ligan. Den efterlängtade segern mot Mainz senast (3-0) har dock stärkt moralen.

Hemmalag

Werder Bremen inledde säsongen strålande med fem segrar på de åtta första matcherna i Bundesliga. Men en tung andrahalva av hösten (fem raka utan seger i oktober och november) har ställt till det för klubben som nu halkat till i tabellen. Just nu ligger Werder Bremen på en tiondeplats med 27 poäng på 21 matcher. Upp till sjätteplatsen (som ger chans till Europa-spel) är det i dagsläget sex poäng. Hemmalaget behöver med andra ord hitta en seger för att knapra in på sina motståndare och hålla drömmen om kontinental fotboll vid liv. Inför mötet med Augbsurg får tränaren Florian Kohfeldt klara sig utan skadade duon Fin Bartels och Aron Jóhannsson.

Fem senaste matcherna

Bortalag

Augsburg är inne i en riktig svacka. Trots segern senast går det inte att negligera lagets usla form under hösten. Innan vinsten i förra omgången hade Augsburg gått tio raka matcher i ligan utan att hitta en enda trepoängare. För tillfället ligger laget på en femtondeplats i tabellen med blygsamma 18 inspelade poäng på 20 matcher. Marginalen ned till nedflyttningsstrecket är bara tre poäng stor. I truppen saknas skadade Raphael Framberger, Jeffrey Gouweleeuw och Andreas Luthe. Dessutom är det osäkert huruvida Alfred Finnbogason och Julian Schieber kan medverka i matchen mot Werner Bremen.

Fem senaste matcherna

Statistik

De tio (!) senaste matcherna mellan Werder Bremen och Augsburg passerar spelad mållina. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 3-2 till ett då bortaspelande Werder Bremen.

Werder Bremen har gjort minst 1 mål i de 20 senaste ligamatcherna.

Augsburg har gjort mål i 70 procent av bortamatcherna i ligan hittills.

Werder Bremen snittar totalt 3.50 mål per match på hemmaplan i ligaspelet.

Augsburg har släppt in minst 1 mål i de 10 senaste bortamatcherna i ligan.

Speltips

Werder Bremen passerar spelad mållina i fem av de sex senaste hemmamatcherna i ligaspelet. Dessutom kan laget luta sig mot en imponerande svit med mål framåt i hela tjugo (!) raka matcher i Bundesliga. Augsburg har inte direkt rosat marknaden den här säsongen. Men laget har bara nollats i en av de sex senaste matcherna i ligan och fick en rejäl (och efterlängtad) knuff i ryggen genom storsegern mot Mainz (3-0) allra senast. Två lag som behöver en seger för att vinna mark i varsin del av tabellen gör upp om poängen i vad som förväntas bli en fartfylld och eldig tillställning. Hawaii-fotboll at its finest. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda i matchen på Weserstadion.

Djävulens advokat

Visserligen brukar Werder Bremen och Augsburg bjuda upp till dans när de möts. Hela tio matcher i rad mellan lagen kliver över spelad lina. Men om vi ser till lagens aktuella formkurvor och målproduktionen i den senaste tidens matcher finns det fog för oro. För Werner Bremen har bara två av de fem senaste i ligaspelet slutat med minst tre mål gjorda. För Augsburg har endast fyra av de åtta senaste matcherna i ligan passerat linan.


Publicerad: 10 februari 2019 klockan 09:28

Speltipset
Tips
Ö 2.5
Avspark
10 feb 15.30
Resultat
Vinst
Spelbolag
Bet365
Insats
2 000 kr

1.66

Odds

Plusmeny
Darmstadt vs Heidenheim
BLGM2 000 kr1.72
Foggia vs Pescara
BLGM500 kr1.75
Oliveirense vs Mafra
X2500 kr1.55

Dela vidare!

Kommentera nedan!